Márta_Péterffy P értékelése


Márta_Péterffy P>!
Antonia Fraser: A vad sziget

Valaha nagyon régen már olvastam, nem tetszett annyira, valószínűleg pörgősebb krimit vártam. Most szépen, nyugodtan olvasván igen érdekesnek találtam a skót hátteret, környezetet, figurákat.
Szerencsére a befejezésre nem emlékeztem, de maga a krimi-szál önmagában nem is különösebben érdekes, azonban a skót történelem könnyed megjelenítése élvezhetővé teszi a könyvet.
Antonia Fraser történelmi regényeket ír, azokból is kell majd olvasnom!

2 hozzászólás

Antonia Fraser: A vad sziget

Antonia Fraser: A vad sziget

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Jemima Shore, a csinos angol tévésztár, idilli magányban, egy romantikus skót szigeten akarja eltölteni szabadságát. Ám mire megérkezik, a sziget – Eilean Faís – paradicsomi békéjét zord események dúlják fel. Leendő házigazdája nem várja a vasútállomáson – ugyanis hirtelen meghalt, méghozzá nem is egészen tisztázott körülmények között. És Jemima a Paradicsom helyett egy hamisítatlan skót felföldi vérbosszú kellős közepén találja magát… Antonia Fraser történész, író, közéleti személyiség – pihenésül azonban bűnügyi regényeket ír, hasonlóan mesteri színvonalon, mint „komoly” műveit, amelyek közül a Stuart Máriáról szóló nagyszabású történelmi esszét, a Mária, a skótok királynőjé-t, a magyar közönség is ismeri. A skót felföld tájának, népének, szokásainak – és az angol televíziós berkek zaklatott életének beható ismerete, a fordulatos meseszövés, a romantikus skót táj és az életteljes figurák lenyűgöző olvasmánnyá teszik a Macbeth hazájában játszódó izgalmas, mai skót tragédiát.

Hirdetés