pannik P értékelése


pannik P>!
Kovács Ákos: Ákos 50

Kovács Ákos: Ákos 50 Visszaszámlálás

Egy elfogult rajongó értékelése lesz ez.
Ákos pályafutását már a Bonanza korszaktól nyomon követem. A Bonanza szétesése után rövid ideig én is „haragudtam” de aztán Ákos új zenéi, sokoldalúsága, tehetsége, a szóló énekesi pálya dalszövegeinek mélysége és az a fajta folyamatos megújulás amit hozott, meggyőzött, hogy így volt ez jól.
A könyvben megszólal az énekes, a művész, a költő, az ember, az apa, a férj és még sorolhatnám. Bepillantást nyerhetünk a kulisszák mögé. Kicsit megismerkedhetünk a családjával, az érzéseivel, a gondolataival. Átérezhetjük a koncertek előtti várakozással teljes feszültséget. Megismerkedhetünk kitekintéseivel a színházi és egyéb művészeti irányzatokba. Átfogó képet ad ez a válogatás a művész 50 évéről, teszi mindezt rengeteg képpel illusztrálva.

Mivel volt alkalmam néhányszor beszélgetni vele (hosszabb-rövidebb ideig) ezek alapján elmondhatom, mindig a legeslegjobb minőségre törekszik és roppant fontos számára, hogy ne vonják egy kalap alá a haknizó „celebekkel”. Nem is lehet egy kalap alá vonni, legalábbis szerintem.

Ákos dalszövegeit olvasva, talán érdemes költőink is fejet hajtanának én mindenesetre fejet hajtok a tehetsége, kitartása előtt és ami még nagy érték szerintem, hogy ennyi töménytelen mennyiségű siker után is ember tudott maradni.


Kovács Ákos: Ákos 50

Kovács Ákos: Ákos 50

Kovács Ákos 1968-ban született Budapesten. Kossuth-díjas énekes, zenész, dalszerző, szövegíró, zeneszerző, költő. Négy gyermek apja.

Arany- és paltinalemezek, teltházas aréna- és fesztiválkoncertek, színészi munkák, alkalmazott zenék, verseskötetek, saját rendezésű klipek és megannyi más műfaj után Ákos első önéletrajzi jellegű munkáját tarthatja kezében az olvasó. Ötven nappal az ötvenedik születésnapja előtt emlékező bejegyzéssorozatot indított a Facebook közösségi oldalán: a Visszaszámlálás című album ezeket az írásokat fogja össze, kibővített szöveggel és képanyaggal.

A kötet rengeteg exkluzív fotóval és szellemesen megírt visszaemlékezéssel járja végig Ákos útját a gyerekkortól az iskolákon és a katonaságon át a színpadi sikerekig. A Visszaszámlálás a családi élet és a szakmai történések átfogó, szubjektív krónikája 140 oldalon, nagyalakú, keménytáblás kötésben, elegáns kiállításban. A jubileumi kiadványhoz az Operaház főigazgatója írt előszót.

"Tehetség, intellektus, kitekintés, profizmus, hit, hitel, misszió,
nagycsalád és vasakarat – de más is."
Ókovács Szilveszter

Hirdetés