Kiss_Csillag_Mackólány P értékelése


>!
Kiss_Csillag_Mackólány P
Éjszakai sikolyok

Az ismeretlenből került elém a kötet, kimondottan egy kihívás kedvéért, de örülök, hogy ismét tágult az ismeretköröm, annak ellenére, hogy nagyon-nagyot kellett ugranom a komfortzónám falán.
Az ugyan tetszett, hogy a rövidségük miatt hamar túl lehettem egy-egy történeten, némelyikbe azért mélyebben is belemerültem volna.
1. Bram Stoker – A Bíró Háza
Malcolm sorsa predesztinálva látszott már az elején, és ahogy jött, el is ment. Csak éppen magasabbra, mint eredetileg gondolta volna.
Nem véletlen, hogy undorodom a patkányoktól!
2. Robert Bloch – A Poe-gyűjtő
Ez egy befejezetlen, őrült agyszülemény, nem láttam semmi értelmét. Még csak meg sem halt senki! :(
3. Ray Bradbury – A tömeg
Ez nyomasztó volt.
A legrosszabb az bene, hogy szerintem sokan vagyunk hajlamosak a hasonló gondolatokra, mármint, hogy előre érezzük a bajt, látjuk az alagút végén a megoldát, aztán egyszer csak vége, és nem tudunk már tenni ellene semmit.
Még magunkért sem.
Félelmetes.
4. Peter Straub – A kísértetfalu
Ennek se sok értelmét láttam, de lehet, hogy csak én nem tudom magam beleélni a fronton kínjában már szinte hobbiból ivók, verekedők, gyilkolók lelkivilágába.
De, hogy erre még egy alapítványfélét is létrehozzanak?
5. Clive Barker – Egy halotti lepel vallomásai
Na, ez igen!
Ez tetszett nagyon.
Végre fantáziaszülte vér, nem valóságos.
Ebben aztán volt minden, ami miatt örültem, hogy nem ez volt az utolsó olvasmányom elalvás előtt. Éjszakai járkálós vagyok, és bevallom, félek a sötétben. És most még azt sem mondhattam volna, hogy félelmemben, megnyugtatásképpen gyűrögetem a lepedőm sarkát.
Brrrrrrr…..
6. David Morrell – Mindig hallani fogom
Már kezdtem borzongani, kezdtem félni a lassan elémkerülő éjszakától, ráadásul a hajnali három órai ébredés az tuti nálam. Most hogy a csudába fogok kimenni a fürdőszobáig, kezdtem merengeni, erre hopp, egyszerre csak vége is lett a történetnek.
Kopogtak?
Itt?
Jajjjjj!
7. Fritz Leiber – A füstkísértet
A háztetőkön látott mozgó valamik elég ijesztőek voltak számomra, no nem a félelmetességük miatt. Rengeteget vonatozok, és amikor nem bírja a szemem a betűket, vagy zavarnak a mellettem ülők, én is azt figyelem, hogyan változik útvonalam hétről-hétre, hónapról-hónapra. Belegondolni is borzalmas, mi lehetne ebből…
Ajjaj, nem, ez biztosan nem mentális rendellenesség!!!!!
De ez esetben szerintem a pszichiáter sem volt százas.

Legjobban talán az Egy halotti lepel vallomásai tetszett, vagy a Mindig hallani fogom, esetleg A bíró háza.


Éjszakai sikolyok

Éjszakai sikolyok

Soha ezelőtt nem gyűlt még össze ily sok nagymestere a horror műfajának, soha korábban nem bűvölték el ennyire képzeletük ellenállhatatlan, rettentő világaival a gyanútlan olvasót.
Kötetünk a valaha írt legkitűnőbb és legborzongatóbb kísértettörténetek javából válogat: elárult szerelmek, megbosszult gyilkosságok kavarognak benne, harcok alvilági démonokkal avagy magával a Sátánnal.
Ne is próbáljon varázsuk ellen küzdeni! Inkább helyezze magát kényelembe, üsse fel a könyvet, és készüljön élete legizgalmasabb éjszakájára.

Hirdetés