mazsof értékelése


>!
mazsof
Brigitte Riebe: A rajnai kolostor

Mindig jólesik a lelkemnek egy jól megírt történelmi regény. Pláne, ha az a középkorban játszódik, mely a kedvenc időszakom. Hildegard kora és a kolostori élet különösen tetszett, így természetesen 5 csillagot érdemel. Theresát néha megcsapkodtam volna, de még ő sem vette el a kedvemet ettől a történettől. :)


Brigitte Riebe: A rajnai kolostor

Brigitte Riebe: A rajnai kolostor

Hildegard von Bingen állandó összetűzésben él korának uraival, s kisebb baja is nagyobb annál, hogy segítsen a fiatal Theresán, aki a kolostora falain belül keres védelmet. Ám a szenvedélyes lány hamar a rendfőnöknő szívébe lopja magát, annak ellenére, hogy a zárdaélet nem neki való. Szerelmes lesz egy kereskedő fiába, s távoznia kell az apácák közül. Hivatását végül Eva, a bába mellett találja meg, aki az ügyes lányból szülésznőt nevel. De Theresa nem tudja elfelejteni szerelmét, Willemet, s nem is sejti, hogy a fiú egy veszélyes eretnek szekta tagja. Csakis Hildegard segíthet, ám épp ő tűnik a legnagyobb ellenségnek…

Brigitte Riebe (A sienai bűnös) regénye a 12. századba, Barbarossa Frigyes uralkodásának kezdeti időszakába kalauzolja az olvasót, aki ezáltal bepillantást nyerhet a középkori kolostorok és városok életébe, és megismerkedhet a korszak egyik legcsodálatosabb nőalajkával, Hildegard von Bingennel.