Mary_J értékelése


>!
Mary_J
Michael Crichton: A 13. harcos

A témája miatt keltette fel a figyelmem a könyv, meglepődtem, hogy van film is és ráadásul még láttam is, bár nem hagyott mély nyomokat benne és akármilyen jó volt a könyv félek az se fog sokáig megmaradni bár ki tudja…:) Érdekes volt a könyv felépítése, ez dokumentumregény stílus, olvasmányos volt, végig fenntartotta az érdeklődésem, az egyszerűsége mellet is. Nem voltak lapos unalmas részek, szinte végigszáguldottunk Ahmad ibn Fadlán és a viking harcosok útján. Tetszett ahogy szép lassan szinte vikinggé vált ő is a kalandjaik során.
Ha nem is egy felejthetetlen viking történetet kaptam, de arra nagyon jó volt, hogy megbizonyosodjak róla akarok még olvasni Crichtontól mást is.


Michael Crichton: A 13. harcos

Michael Crichton: A 13. harcos

Kr. u. 921 júniusában a kalifa egyik udvaroncát, Ahmad ibn Fadlánt követségbe küldi a bolgár királyhoz. Ibn Fadlán három évet tölt távol, mégsem tudja teljesíteni megbízatását, mert utazása elején, a Volga folyó mentén összetalálkozik egy csapat vikinggel, akiknek északi honát félelmetes kannibál törzs tartja rettegésben. A jóslat szerint csak úgy lehet legyőzni a „ködszörnyeket”, ha a tizenkét északi harcos mellé tizenharmadikként egy idegen áll. Ibn Fadlán számára nincs más választás, mint velük tartani. A zabolátlan, vad hajósok társaként útnak indul Északra, hogy szembenézzen a rejtélyes, ősi ellenséggel, amelytől még ezek a rettenthetetlen harcosok is félnek.

A Jurassic Park, Az Androméda-törzs, A gömb és a Zaklatás szerzőjének hátborzongató regényéből 1999-ben Antonio Banderas főszereplésével készült film azonos címmel.

Michael Crichton (1942-2008) regényei éveket át az eladási listák élén tanyáztak, és a hollywoodi stúdiók sorban készítették ezekből a kasszasikereket a legnagyobb sztárok főszereplésével. 1994 decemberében munkái egyszerre vezették az Egyesült Államok a mozis (Zaklatás) és a televíziós (Vészhelyzet 1. epizód) nézettségi és a könyveladási (Zaklatás) listákat.

Hirdetés