Saille P értékelése


>!
Saille P
Agatha Christie: Rejtély az Antillákon

Imádom, mint Dame Agatha minden könyvét! Könnyed, gyors sztori, az imádnivaló Miss Marple-lal, aki öreg, de nem hülye, az ártatlan cseverészéseivel, éles meglátásaival és kritikus észrevételeivel. A szereplők egy-két ecsetvonással plasztikusan megrajzolt feledhetetlen alakok. A bűntény csavaros, szokás szerint, mindenkit végiggyanúsítunk, mire eljutunk az igazi tettesig. Mindez a Karib-tenger vakítóan szépséges háttere előtt. Nem tudom, mi ez a hangulat az Agatha Christie-krimikben, de századszorra is újra tudom őket olvasni élvezettel, pedig már rég tudom, ki a gyilkos, de olyan izgalmas figyelni az apró, rávezető, és félrevezető nyomokat még így is. Igazi nyaralásra ajánlható könyv!


Agatha Christie: Rejtély az Antillákon

Agatha Christie: Rejtély az Antillákon

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

– Van kedve megnézni egy gyilkos fényképét? – kérdezte a szederjes képű Palgrave őrnagy. Ám Miss Marple még nem is válaszolhatott, amikor a háta mögül közeledő léptek zaja hallatszott…
Csodálatosan ragyog a Karib-tenger azúrkéksége fölött a nap, gondtalanul sütkéreznek a strand meleg fövenyén az Arany Pálma-szálló vendégei, aki pedig színvonalasabb szórakozásra vágyik, kedvére tanulmányozhatja a nyugat-indiai szigetek egzotikus állat- és növényvilágát, mint az elválaszthatatlannak tűnő baráti négyesfogat: a higgadt, jó modorú Edward és Evelyn, meg a hangos Greg és a vidám Lucky. Este zene szól, hangulatvilágításnál táncolnak a párok: a szálloda újdonsült ifjú tulajdonosai, Tim és Molly nem kímélik a fáradságot, ha vendégeik kényelméről van szó.
És mégis…?
És mégis. Rejtély az Antillákon! Avagy: ki elégelte meg a szószátyár őrnagy szűnni nem akaró történeteit…? Kinek volt az útjában a szép fekete Victoria? ki zavarja meg a békés nyaralók éjszakai álmát…?
Rejtély az Antillákon!
De sebaj: mindenkit megnyugtathatunk – Miss Marple fölött eljárt az idő, de a bájos öreg hölgy mégsem hagyja magát. Kötögetés, csevegés, némi kis finom hallgatózás – és a rejtély nem marad örökre Rejtély!

Hirdetés