pveronika értékelése


>!
pveronika
Colleen Hoover: All Your Perfects

Nem gondoltam, hogy Colleen Hoover tud szívfájdítóbb és érzelmileg kimerítőbb könyvet írni az It Ends With Us-nál, de ez a könyv még annál a történetnél is sokkal nyomasztóbb volt, és teljesen kikészített. Azt hiszem, a lehető legrosszabb időpontban talált meg ez a történet, aminek minden kétségbeesett fájdalmát most kétszer olyan erősen éreztem, mint máskor. Ennek ellenére sem tudok 5 csillagnál kevesebbet adni rá, de nem tudom, hogy azok számára, akik hasonló problémákkal küzdenek mint a szereplők, ez a könyv megnyugvást, vagy inkább mérhetetlen szomorúságot jelent-e, így mindenki számára csak gondos mérlegelést követően ajánlanám.

A történet két idősíkon játszódik. A múltban vegignézhetjük, ahogy Quinn és Graham a véletlen vagy inkább a sors által egymásra találnak. Ahogy első pillanattól kezdve, mint két puzzle darabka illenek egymás életébe, és ahogy egy mindennél erősebb szerelem bontakozik ki közöttük.

A jelenben az életük mégis fájdalommal, gyásszal, könnyekkel, kimondatlan szavakkal, és egy kettejük közötti hatalmas távolsággal teljes. A szerelem még mindig ott van, de beárnyékolja mindaz, ami az elmúlt hét évben történt, és ami nem történt meg… Lassan mindketten falat húztak maguk köré, hogy a másik elől elrejtsék a szomorúságot, ami életük minden pillanatát átjárja, és ezt a falat talán barmilyen erős is egy szerelem, még az sem képes áthatolni.

Rengeteg mondanivalója volt ennek a könyvnek, és hihetetlen az a tehetség, amivel Colleen Hoover képes volt átadni azt a milliónyi érzelmet, amit a történet magában hordozott. Minden egyes szó a lelkem legmélyéig hatolt, és míg a múlt fejezetei mosolyt csaltak az arcomra, addig a jelenben a főszereplőkkel együtt sírtam. Tényleg nem tudok rá jobb szót mondani, mint hogy érzelmileg megterhelő volt.

spoiler

spoiler

Összességében tetszett ez a könyv, és az írónő minden tiltakozásom ellenére gondoskodott róla, hogy ne tudjam letenni, de határozottan nem egy könnyed történet, így mielőtt bárki is kezébe venné a kötet, minimum egy nagy levegővételt és egy csomag zsepit ajánlok.


Colleen Hoover: All Your Perfects

Colleen Hoover: All Your Perfects

The #1 New York Times bestselling author of It Ends with Us—whose writing is “emotionally wrenching and utterly original” (Sarah Shepard, New York Times bestselling author of the Pretty Little Liars series)—delivers a tour de force novel about a troubled marriage and the one old forgotten promise that might be able to save it.

Quinn and Graham’s perfect love is threatened by their imperfect marriage. The memories, mistakes, and secrets that they have built up over the years are now tearing them apart. The one thing that could save them might also be the very thing that pushes their marriage beyond the point of repair.

All Your Perfects is a profound novel about a damaged couple whose potential future hinges on promises made in the past. This is a heartbreaking page-turner that asks: Can a resounding love with a perfect beginning survive a lifetime between two imperfect people?

Hirdetés