Bajnoczianna  értékelése


>!
Bajnoczianna 
Szélesi Sándor: Kincsem

A kincsem az a történet amely bizony egy más világba repiti az olvasót. Az igazi régi magyar úriemberek világába amikor is még létezett a tisztelet és az igaz szerelem. Ez nem azt jelenti hogy ma nem létezik, mert bizony van. De ettől függetlenül ebben a korban még a férfiak udvaroltak kiszemelt hölgyeknek.
Azonban egy különös szerelem bontakozott ki. Blaskovich Ernő szerelemes lesz egy nála húsz évvel fiatalabb lányba. A sors fintorra hogy egy fejel magasabb teremtésre esik a választása. Nehéz dolga van egy szigorú szabályokkal teli világban.
Ez a regény igazi romantikus történet. Büszkeség és Balitélet könyvre emlékeztetett, de itt mind a két karakter nagyon szimpatikus volt már az elején. Ernő a talpig úriember akinek sok bátorságra volt szüksége csak hogy megszólítás kedvesét.
Kincsem sorsa nem indult túl jól. Gyenge csikónak született akit senki nem választott magának, mégis nagy dolgokra volt hivatott ez ló. Izgalmas történetként bontakozott ki az ö életútja miképp vált belőle igazi verseny ló.
Nagyon tetszett ez történet mely hosszú éveket foglalt magába. Mégis magával tudta ragadni az embert.


Szélesi Sándor: Kincsem

Szélesi Sándor: Kincsem

A csodakanca igaz története!

Egy furcsa szerelem és egy legyőzhetetlen ló…
A sors vagy talán maga a végzet rendezte úgy, hogy 1874 tavaszán egy tápiószentmártoni istállóban, Blaskovich Ernő birtokán megszülethetett egy sárga csikó. Ez a csikó annyira darabos mozgásúnak tűnt, hogy amikor a következő tavaszon vevők érkeztek a birtokra, a többi egyéves lovat elvitték magukkal, ezt az egyet azonban ott hagyták.
Mindeközben – ismét csak a sors különleges játékossága folytán – Blaskovich Ernő megpillantott egy kék szemű leányt a Nemzeti színpadán, és lehetetlen dolog történt: a nyugodt életet élő, dolgos természetű és kiszámítható férfi szerelmes lett. A több mint húsz év korkülönbség még talán legyőzhető lett volna, de a leány – Szabó Karolina – egy fejjel magasabb volt Ernőnél, ez pedig különös helyzeteket eredményezett a korabeli társasági eseményeken.
Nem könnyű szeretni és nem könnyű Európában lovat futtatni sem. Blaskovich Ernőnek mindkét ok miatt lettek ellenségei. Akadtak, akik úgy gondolták, ha a boldogságot elveszik a férfitól, talán a lovát is le tudják győzni. Kincsem egy vidéki nemes úr és egy ibolyaszemű leány tényeken alapuló, igaz története olvasható e regény lapjain. Egy különleges szerelem és egy legyőzhetetlen ló históriája egy szebb világból.

Hirdetés