AniTiger MP értékelése


>!
AniTiger MP
Jo Nesbø: Macbeth

Bevallom, hogy kíváncsi lettem volna arra, hogy mit kezd az író egy Shakespeare komédiával, de be kell látnom, hogy ez a történet abszolút passzolt hozzá – Jo Nesbø művészi szintre fejlesztette a vérontást ebben a regényben! :D :D Azt hittem, hogy a Hóember című regénye beteg, pedig ehhez képest semmi volt.
(OFF: Ezt is megnézném filmen!)

Összezavart, elbizonytalanított, megdöbbentett, meglepett – ráadásul micsoda szereplőkkel. Angus miatt egy kicsit haragszom a világra és úgy gondolom, hogy jó lett volna többet megtudni Lady-ről, de amúgy lehengerlő volt az egész. Akadtak zavaró és zavaros üresjáratok, de tetszett a klasszikus retelling koncepciója, rá fogok nézni a sorozat többi elemére is! (Érdemes megjegyeznem, hogy az eredeti mű ismerete nélkül is abszolút élvezhető a történet! Sőt, úgy érnek csak igazán nagy meglepetések.)

Bővebben a blogon…
https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2018/07/jo-nesbo-…

>!
Kossuth, Budapest, 2018
534 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789630991964 · Fordította: Petrikovics Edit

Jo Nesbø: Macbeth

Jo Nesbø: Macbeth

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A züllött rendőrfőkapitány, aki a drogkereskedelem és a korrupció mocsarába süllyesztette az egykor virágzó iparvárost, végre meghalt. A város lakói és rendőrei egy tisztességes és szebb jövőben reménykednek, a háttérben azonban hamar kezdetét veszi a hatalmi harc.
    A fiatal és tehetséges nyomozó, Macbeth, a város drogbandájának felszámolására teszi fel életét, ám amikor sikerei nyomán magasabb pozícióba kerül, őt is megkísérti a hatalom csábítása. Az ambiciózus Duff rendőrtiszt – aki együtt nevelkedett Macbethtel az árvaházban, és ott a legjobb barátok lettek – szintén kiveszi részét a drogbandák elleni küzdelemből, és szinte bármire képes lenne, hogy vezető pozícióba kerüljön. Lady, a befolyásos kaszinótulajdonos-nő folyamatosan terveket sző maga és szerelme, Macbeth előbbre jutására.
    A vetélkedést gyilkosságok sorozata kíséri.
     A Macbethet Shakespeare azonos című tragédiája ihlette – Nesbø szemében a darab a hatalomért vívott harc thrillere, melynek színhelye komor, örökké esős, noir-szerű városi táj.

Jo Nesbø (60) a világ egyik leghíresebb krimiírója. Fiatalon focistának készült, de egy sérülés miatt le kellett mondania erről a pályáról. Közgazdász és pénzügyi elemző tanulmányokat folytatott, majd tőzsdeügynökként dolgozott, és mindeközben a Di Derre (Ők ott) nevű együttesben zenélt. Amikor egy kiadó megbízta, hogy írjon memoárt a banda turnéiról, ő ehelyett a Harry Hole-krimisorozat A denevér című szinopszisával állt elő, amivel kezdetét vette szédületes írói karrierje.
    Regényeit eddig 50 nyelvre fordították le, és több mint 40 millió példányban adták el világszerte.

Hirdetés