Lisie87 P értékelése


>!
Lisie87 P
Ernest Cline: Ready Player One

Totál megértem azokat, akik istenítik a könyvet. :) Ha kicsit korábban születtem volna, és kicsit többet kockulok, akkor nekem is elsöprő élményt nyújtott volna. Mindezek ellenére is teljesen meg voltam elégedve. Néhány dolog, zene, film, könyv, játék azért még nekem is ismerős volt! :D Biztos a legtöbb ember életében van egy szakasz, amikor beszippantja egy virtuális világ, én sokáig SIMS bolond voltam, 1-től egészen a 3-ig kimaxoltam a játékokat, órákat töltöttem a sim-ekkel, építettem a házakat, családokat alakítottam. Így átgondolva tényleg sok időt vett el az életemből, aztán leszoktam, és hát most a könyvek vesznek el sok időt, de egyáltalán nem bánom.
Nekem valahogy nagyon pozitív volt az, hogy a könyv során többször is utaltak rá, hogy az OASIS milyen negatív hatással van az emberekre, „Az OASIS az emberiség önként vállalt börtöne lett” és a spoiler Persze, azért nem lenne rossz felvenni a vizort, és eltűnni, közben mondjuk bebarangolni Középföldét! :D
A sok 80-as évekbeli utalást leszámítva, maga a történet is nagyon jó volt, izgalmas és sodródó, tetszettek a karakterek is. Végig izgultam velük a spoiler

18 hozzászólás

Ernest Cline: Ready Player One

Ernest Cline: Ready Player One

EGY VILÁG LÉTE FOROG KOCKÁN.
EGY KÜLDETÉS A VÉGSŐ NYEREMÉNYÉRT.
FELKÉSZÜLTÉL?

2045-öt írunk, és a valóság elég ronda egy hely. Az emberiség nagy részéhez hasonlóan Wade Watts is azt a kiutat látja zord környezetéből, hogy bejelentkezik az OASIS-be, a világméretű virtuális valóságba.

Amikor az OASIS tervezője meghal, ördögi feladványsort hagy maga után, melyek megfejtéséhez a popkultúra megszállott ismeretére van szükség. Aki először megfejti mindet, az örökölheti hatalmas vagyonát – és egyben az OASIS feletti hatalmat.

Wade oldja meg az első feladványt, és ezzel életveszélybe kerül. Egyes játékosok ugyanis még a gyilkosságig is hajlandóak elmenni a mesés nyeremény megszerzéséért. A játék ezzel megkezdődik, a túlélés egyetlen módja pedig a győzelem.

Hirdetés