sagittarius értékelése


sagittarius>!
Jeffrey Archer: Egy igaz férfi

Kedves Mr. Archer! Azt azért nem vártam öntől, hogy a kötet utolsó fejezetei olvastán könnyeket csaljon a szemembe. Nem csak a történet főszereplőjét (címszereplőjét) siratom, hanem – ami még fájdalmasabb – magát a sorozatot. Azt viszont köszönöm, hogy az elmúlt négy év azon óráit, melyeket a hét kötetet elolvasásával töltöttem, kellemessé, szórakoztatóvá tette számomra. Ez akkor is így van, ha néha voltak kifogásaim, negatív megjegyzéseim a cselekmény egyes epizódjait illetően.


Jeffrey Archer: Egy igaz férfi

Jeffrey Archer: Egy igaz férfi

A bristoli születésű Harry Clifton sorsa nem is alakulhatott volna fordulatosabban. A kikötői dokkmunkás fiából az évtizedek során híres író és a királynő lovagja lett. Időskorára csak egyetlen célja maradt: megírni élete fő művét, amely halhatatlanná teszi a nevét. Miközben beletemetkezik a munkájába, a családja mindennapjai is tovább bonyolódnak.
Emma épp leköszön a Bristoli Királyi Kórház elnöki posztjáról, amikor meglepő telefonhívást kap Margaret Thatchertől. Mindeközben Giles sokkoló információ birtokába jut a feleségével, Karinnal kapcsolatban; Sebastiant váratlanul kinevezik a Farthings Kaufman Bank elnökének; Jessica pedig komoly bajba kerül, és csak Grace nénje közbenjárása menti meg. Eközben Lady Virginia készen áll arra, hogy a hitelezői elől külföldre meneküljön, amikor egy nem várt haláleset következtében törleszteni tudja az adósságait, sőt akár a Clifton és a Barrington családon is bosszút állhat – egyszer s mindenkorra.

A Clifton család generációkon és kontinenseken átívelő, sikerekkel és kudarcokkal, intrikákkal és bosszúval, szerelmekkel és barátságokkal teli története lezárul a családregény hetedik kötetében.