balage P értékelése


>!
balage P
Andrzej Sapkowski: A végzet kardja

Alapvetően hozta az első rész színvonalát. De továbbra se nyűgöz le, de mivel lassan van valamiféle történet is, nem csak kisebb epizódok, olvasom tovább, annyira azért felkeltette az érdeklődésem :).

Viszont továbbra is idegesítenek azt hiszem azok a dolgok, amiket talán mások pont kedvelnek, amiben más ez a könyv-sorozat, mint a „szokásos” fantasy-k.

Azaz, a sok filozofálgatás; volt olyan rész, ami majdnem csak ezzel ment el. És ráadásul ezek sokszor homályosak, amit persze maguk a szereplők (meg vélhetően az író :) ) remekül értenek, de olvasóként ez sokszor nem így van szerintem. Szerencsére a történetbe való elmerülést annyira ezek nem befolyásolják. spoiler

Aztán, bár kevésbé, mint az első részben (talán megszoktam), de ez a novellás forma … Ráadásul ugye előfordulnak visszautalások is, amik jellemzően egy novellányi ideig tartanak. Sokszor van úgy, hogy az ember az „időérzéket teljesen elveszíti”, egyáltalán nem lehet tudni (persze szerencsére nincs nagy jelentősége), hogy 1 vagy 10 év telt el az előző történethez képest.

Aki igazán szipi lett, az Ciri :).

1 hozzászólás

Andrzej Sapkowski: A végzet kardja

Andrzej Sapkowski: A végzet kardja

Az utolsó kívánság nagy sikerű folytatásában Geralt további novellákban küzd szörnyekkel, démonokkal és emberi gonoszsággal…

Geralt a vajákok közé tartozik: mágikus képességeinek köszönhetően, amelyeket hosszan tartó kiképzése és egy rejtélyes elixír csak még tovább csiszolt, zseniális és könyörtelen harcos hírében áll. Ugyanakkor nem hétköznapi gyilkos: célpontjai vérszomjas szörnyetegek és aljas fenevadak, amelyek mindenütt hatalmas pusztítást végeznek, és megtámadják az ártatlanokat. A birodalmat járva azonban fokozatosan ráébred, hogy bár prédái egy része kétségtelenül elvetemült szörnyeteg, mások azonban bűn, ármány vagy egyszerű ostobaság áldozatai.

Andrzej Sapkowski 1948-ban született Lengyelországban. Hazája egyik leghíresebb és legsikeresebb szerzőjének számít. A World Fantasy Életműdíjjal kitüntetett szerző Vaják-sorozatával nemzetközi sikert aratott, könyvei alapján képregények és számítógépes játékok is készültek, 2019-ben pedig a Netflix forgatott belőlük sorozatot Henry Cavill főszereplésével.

Hirdetés