Poe_Tompora értékelése


>!
Poe_Tompora
Lois Lowry: Nyáron történt

Összekevertem a szerzőt Sacharral, aki a Stanleyt írta. Hasonló a keresznevük, csak talán a személyijük első jegye nem egyezik.
Egyik helyen megpedzette ezt a 'könyörgöm', kezdetű mondat. Ilyenkor valamiért mindig feltolul az egy hete megemésztett reggeli kis epével. Ilyet fiúk szájából sose hallottam még. Eggyel több ok fiúkkal haverkodni.
Különben tele van sajtóhibával. Ilyen igénytelen nyomtatott holmit ritkán lát az ember. Valahol az egyik mondat végének értelmét semmilyen kriptográfiával nem lehetett kisakkozni. Néhol elfelejtették befejezni a mondatot, ami egy remek dolog, ha azt vesszük, hogy a jóreményű fiatalság részére íródott.
Olykor találunk fényképészettel kapcsolatos szavakat; ez kicsit megdobja az értékét.
Mint halpiacon az árut a díszcsomagolás. Azt mondja, friss, de tanúja volt Noé bárkájának vízreúsztatásakor.
A 157 oldalon kevés betű per lap, a fejezetek elé betűzdelt rajzokkal és a gondolat, hogy nyáron történt valami jó, elviheti az egyént afelé, hogy esetleg elolvassa.
A végefelé olvastam egy konkrét orvosi tévedést. lehetne azt mondani, hogy nem a szerző, hanem csak a karakter dezinformációs, de nem hinném, hogy ez pont így lenne épp ennél a szerzőnél.


Lois Lowry: Nyáron történt

Lois Lowry: Nyáron történt

Meg irigykedik nővérére, Mollyra, akit sokkal csinosabbnak és sikeresebbnek lát. Molly fegyelmezettebb és rendesebb, ő indulatosabb és rendetlenebb. Kettejük különbözősége akkor válik nehezen elviselhetővé, amikor városi otthonukból vidékre költöznek, s nekik közös szobán kell osztozniuk. Aztán Molly megbetegszik. Megnek jó ideig fogalma sincs, mennyire súlyos az állapota, s mit kezdjen a nővére és a szülei viselkedésében végbemenő változásokkal. Egy kedves, bölcs öregember és egy fiatal házaspár barátsága, valamint egy számára egyre többet jelentő hobbi, a fényképezés is segíti a kislányt, hogy átvészelje e nehéz hónapokat.

Hirdetés