joopsy P értékelése


>!
joopsy P
James Dashner: Lázkód

Kicsit nagyon másra, többre számítottam. Persze, belátom, nem kis dolgot vállalt Dashner azzal, hogy megírta az előzményeket, de attól még lehetett volna jobb, sokkal jobb is. A könyvben alig-alig történik valami. Az olvasást javarészt untam és hiányzott belőle a feszültség. Nagyon. Pedig számomra a legfőbb erénye a sorozatnak a feszültségkeltés volt, de ebből sajnos ez erősen hiányzott.
Egyébként a történet kerek egésszé alakult számomra is. A kirakós hiányzó darabkái is nagyjából a helyükre kerültek. (Talán Gally szerepénél maradt komolyabb hiányérzetem.) A finálé természetesen tartogatott meglepetéseket. spoiler
A kötetben megjelent az összes szereplő, aki a későbbiek során fontos szerepet fog játszani. Ennek nagyon örültem, de a barátságok kialakulásánál lehettek volna váratlanabb helyzetek is. spoiler
Érdekes lesz egyszer újraolvasni az alaptrilógiát így, hogy már ismerem az előzményeket. Egyszer biztos sort kerítek még rá. Szerettem ezt a sorozatot az összes hibája ellenére. Sok feszült pillanatot okozott.


James Dashner: Lázkód

James Dashner: Lázkód

Bekövetkezett a világvége. Az erdőket tűz pusztította el, a folyók és a tavak kiszáradtak, a tengerek szinte semmivé lettek.
Aztán jött a gyilkos kór: láz söpört végig a világon. Az emberek egymás ellen fordultak, tombolt az erőszak, melynek családok milliói estek áldozatul.
Majd megjelent a VESZETT, melynek tagjai válaszokat kerestek. És találtak egy fiút, aki tökéletesen megfelelt a céljaiknak. A fiú, Thomas, pedig épített egy Útvesztőt.
Thomas nem tudta, mennyi titok, mennyi hazugság veszi körül. Nem tudta, barátai és a VESZETT alkalmazottai közül kiben bízhat meg, és kik azok, akik alantas szándékkal megtévesztik, eszközként használják. Akik igaz barátai, azok a végsőkig hűségesek lesznek hozzá, még akkor is, amikor már emlékük sem marad róla. Amikor majd együtt kutatják az Útvesztő titkát a Tisztáson. Azét az Útvesztőét, melyet csakis Thomas rombolhat le.
James Dashner, a világszerte immár filmváltozatban is óriási sikert aratott Útvesztő-sorozat szerzője az egyik legnépszerűbb amerikai ifjúsági író. A trilógiának szánt sorozat utóbb a rajongók nagy örömére ötkötetesre bővült. Az Útvesztő és folytatásai, a Tűzpróba és a Halálkúra írója amúgy nem nagy barátja a számoknak, pedig eredetileg könyvelőként dolgozott. Most viszont rendkívül hálás azért, hogy rubrikák töltögetése helyett történetek írásából élhet, és úgy tartja, nála nagyobb mázlista kevés van a világon.

Hirdetés