Naiva P értékelése


>!
Naiva P
Kiera Cass: A szirén

Azon kívül, hogy a borítója meseszép, egy nagyon különleges hangulatú könyvhöz volt szerencsém. Az angyalok után talán a sellők/szirének a kedvenc természetfeletti lényeim. Ezért is örülök, hogy végül elolvastam ezt a könyvet.
Amikor megjelent angolul ez a könyv, rögtön megtetszett a borító, de a többnyire negatív visszhang elriasztott. Nem kellett volna, mert ez most nagyon bejött.
Nagyon tetszett az elképzelés és ügyes volt a megvalósítás is. Így, ebben a formában még nem találkoztam szirén történettel. A cselekmény valóban nem sok, mert nem is a kaland volt a lényeg. Az idő felosztása is kívánnivalót hagy maga után. Nem volt olyan egyszerű követni azt a két évet. A hangulat viszont nagyon megfogott, és nem eresztett. Nagyon aranyos, nagyon szép volt a szerelmi szál volt Kahlen és Akinli között.
A befejezés nagyon rövidke volt. Egyelőre nem tudom eldönteni, hogy csalódott legyek, vagy örüljek annak, hogy a továbbiak már az olvasóra voltak bízva.


Kiera Cass: A szirén

Kiera Cass: A szirén

A szerelem, amelyért érdemes kockáztatni.

Sok évvel ezelőtt az Óceán megmentette Kahlent a vízbe fúlástól, aki azóta szirénként szolgálva fizeti neki vissza a tartozását, és a hangjával a halálba csalja az embereket. Kahlen egyetlen szavával ölni képes, mégsem tud ellenállni a kísértésnek, hogy a szárazföldön töltse a napjait, figyelje az átlagos embereket, vágyakozva arra a napra, amikor újra szabadon beszélhet, nevethet, és élhet közöttük.
Kahlen már beletörődött, hogy magányosan tölti szolgálata hátralévő idejét… Ám ekkor találkozik Akinlivel. A jóképű, melegszívű és kedves Akinli megtestesíti mindazt, amiről Kahlen egész életében álmodozott. Bár nem beszélhet vele, mégis hamar kialakul köztük egy kapcsolat, amit egyikük sem tagadhat… És Kahlen nem is akarja megtagadni.
Az Óceán minden törvényét megszegte, amikor beleszeretett egy emberbe, és örökre el kell hagynia a fiút, ha az Óceán tudomást szerez az érzéseiről. De Kahlen elszánta magát, hogy miután egy életen át betartotta a szabályokat, most az egyszer a szívét fogja követni.

Kiera a Radford Egyetem diákja volt, jelenleg a Virginia állambeli Christiansburgben él a családjával. Életének első tizenkilenc évét az óceán mellett töltötte, ami sosem próbálta elpusztítani őt. A www.kieracass.com weboldalon többet is megtudhattok a könyveiről, YouTube-videóiról, és a sütemények iránti szeretetéről, valamint a Twitteren is követhetjük @kieracass néven.

Hirdetés