GytAnett P értékelése


>!
GytAnett P
Harry Potter – Utazás a mágia történetében

Ahogy jött a hír, hogy megjelenik ez a kötet, már repült is a kívánságlistámra, azonban az ára elrettentett, így inkább a könyvtárban rendeltettem meg. Úgy voltam vele, hogy majd meglátom, tényleg kötelező eleme-e a polcomnak. Milyen jól tettem, hogy könyvtárból olvastam!
Nagyon pénzlehúzásnak éreztem az egészet. Na jó, nem egészet, de nagy részét. Nem igazán tudtam mit kezdeni a könyvekből kivett idézetekkel. Nagyon sok dolgot ismertem már. Szerencsére volt néhány új információ is, viszont egyik sem a Harry Potterrel kapcsolatban.
Örültem (volna) J.K.R. jegyzeteinek, nyersanyagainak, amennyiben le lettek volna fordítva magyarra. Még az elején csak-csak elboldogultam szegényes angoltudásommal, aztán amikor 4 oldalnyi szöveg jött velem szembe, azzal már nem erőlködtem. Sajnos a HP „szakszavakat” csak magyarul ismerem. Nagyon dühítő volt, hogy emiatt nem nyertem bepillantást a kulisszatitkokba, érdekességekbe.
Nem mellesleg ez nem éppen az a könyv, amit a táskádban cipelsz, hogy ha véletlen van pár perced, akkor olvasd. Nagyon nem találtam meg vele a kényelmes pozíciót, de ez már legyen az én gondom. :D
A rajzok miatt megéri a 3.5 csillagot. Jim Kay elképesztően tehetséges. Nem hiába fáj a szívem az illusztrált HP kötetekért. :(
Összességében egynek elment, nem bánom a rá szánt időt, de rettentő nagyot csalódtam. :(

7 hozzászólás

Harry Potter – Utazás a mágia történetében

Harry Potter – Utazás a mágia történetében

A Harry Potter megjelenésének 20. évfordulóját ünnepelve ismerkedj meg a British Library Harry Potter – A mágia története című kiállításán bemutatott varázslatos tárgyakkal! A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolában oktatott mágiaágakat sorra véve a varázslás több ezer éves múltja tárul fel e könyv lapjain. Ismerd meg az alkímia világát, készíts magadnak saját bájitalt, csodálj meg egy igazi mandragóragyökeret, tudd meg, valóban létezik-e a bezoárkő, böngészd Leonardo da Vinci jegyzetfüzetének lapjait vagy a csillagos ég legrégebbi atlaszát! Ráadásként J.K. Rowling eddig publikálatlan rajzai és kéziratai révén a könyvsorozat megalkotásának folyamatába is bepillantást nyerhetsz!

Hirdetés