Qedrák MP értékelése


>!
Qedrák MP
László Zoltán: A keringés

Bevallom, hogy a magyar science fictiontól az aktivizálódásom körüli végtelenül hosszú diskurzusok riasztottak el, így akkoriban úgy döntöttem, hogy jó lesz nekem a külföldi is. Persze ez így nem maradhatott, úgyhogy kerestem azt a könyvet, amely startvonalul szolgálhat a későbbi olvasmányaim számára. A Keringés szinte tökéletes választásnak bizonyult erre. Egyfelől megfelelően rövid, és könnyen olvasható történetet kaptam. Másfelől számtalan olyan kérdéskör kerül terítékre, amely egy másik műben bizonyára központi kérdés lenne, például az időutazás, a transzhumanizmus, a migráció stb.

A kellemes történetet pont megfelelően fűszerezték a megfelelő mélységig színesen bemutatott helyszínek, és a karakterekre sem lehetett sok panasz. Egy kicsit aggódtam persze, hogy a tárgyalt időszeletek miként hatnak majd egymásra, de a szerző a legtöbb szálat ügyesen zárta le. Azért maradt bennem egy-két kérdőjel, de a könyv teljesítette a legfontosabb küldetését, és érdeklődővé tett a magyar sci-fi iránt.

5 hozzászólás

László Zoltán: A keringés

László Zoltán: A keringés

Mit tegyünk, ha már nem tudunk megbirkózni az éghajlatváltozással?
Építsünk hatalmas időgépeket, amelyeken az emberiség a távoli jövő Földjére költözhet – olyan korokba, ahol a bolygó már begyógyította sebeit, és a termékeny szűzföldeket csak birtokba kell venni. Kezdetét veszi az emberiség legnagyobb kalandja, ám hamar kiderül: nem mindenkinek ugyanaz a célja az új világokkal…
Három kisember, egy paleontológusnő, egy újságíró és egy bárénekesnő sorsa fonódik össze a Keringés korokon átívelő világában, ahol új társadalmi kísérletek csapnak
össze a pénz hatalmával, és a benyújtott számlákért olykor évmilliók múlva fizetjük meg az árat.

A 2005-ös glasgow-i Eurocon kitüntetett szerzője regényével bebizonyítja, hogy a magyar SF semmivel sem marad el a nemzetközi élvonaltól.

Hirdetés