WerWolf értékelése


>!
WerWolf
Burger István (szerk.): Galaktika 340.

Ismét csak a magazinban megjelenő novellákról írnék véleményt, annak ellenére, hogy a cikkek is érdekesek.
Hernád Péter: A betűmetsző utazása (első rész) – Hangulatos és érdekes történet, ami valamikor a XVII. század végén játszódik. Még nem tudni, hogy sci-fi vagy fantasy irányt vesz a történet, de leköti az embert és felkelti a kíváncsiságát a folytatásra. Hernád Péter tehetsége más az első részben megmutatkozik. (értékelés a végén)
H. L. Gold: Az inverz ember – Egy érdekes elgondolás arról, hogy mi lenne ha… Egy humoros történet, ami nem volna annyira nevetséges, ha megtörténne velünk :) Kikapcsolódásként szórakoztató írás. (4/5)
Molnár Csaba: Nano – Egy igazán eredeti történet, ami kicsit kusza, de a végén ott van a „hűha” érzés. Hogy miről szól? Nem akarok spoilerezni, úgyhogy aki kíváncsi a történetre az olvassa el. Nem fog csalódni. (5/5)
Tal M. Klein: A Kerouac-reneszánsz – Nos, Kleintől kicsit tudományosabb történetet vártam volna. Ha a végén nem lenne ott a csavar, akkor egy drámai elbeszélés lenne csupán és nem kapott volna helyet a magazinba. Viszont szépirodalmi értéke miatt élvezetes olvasmány, még akkor is, ha a halál ott van minden sorában. (4/5 – a gyenge sci-fi vonal miatt)
Nic Dobre: Oltás a fiamnak – Úgy érzem, hogy több román novellának lenne helye a Galaktikában. NIc Dobre novellája az egyik legjobb ebben a számban, még akkor is, ha az utolsó bekezdés teljesen felesleges. Egy apa küzdelme azért, hogy a fia jobb körülmények között élhessen. Dobre a csattanót a végére hagyta, és ütött is! (5/5)
Alekszej Kalugin: A kertben – nem a legjobban megírt novella, de a gondolat ami köré íródott, megér egy misét ;) Talán túl sci-fisre sikerült, és néhol, mintha kicsit erőltetett lenne a tudományos vonal, de maga a történet felépítése nagyon jó. (5/5)
Cholnoky Viktor: Új világ – kicsit poros, kicsit zavaros és inkább a retro hangulat miatt érdekes. Ez kicsit gyengécske mai szemmel. (2/5)
Nic Dobre: Oltás a fiamnak és Alekszej Kalugin: A kertben novellákat ajánlom mindenkinek!


Hirdetés