Lione értékelése


>!
Lione
Máté Imre: Yotengrit 1.

Máté Imre: Yotengrit 1. A rábaközi tudók (sámánok) szellemi hagyatéka

Nehezen jutottam át az elején, az előre-magyarázatokon. Azt se tudom megmondani, mennyire hitelesek a benne foglalt információk. A történelmet a győztesek írják, így torzíthatnak rajta, és mivel régen történt, nem voltunk ott, semmit nem tudhatunk biztosra, csak feltételezhetünk és elfogadhatunk valami logikusnak tűnőt. Talán épp ezért nem szerettem a történelem órákat, amúgy meg a rockoperában (óvodásként) is Koppánynak szurkoltam (<3). :)

Viszont tény ami tény: ha kitartasz és átrágod magad a Hihetetlen magazin jellegű hosszas bevezetőn, és eljutsz a „künvek”-ig, egy magávalragadó utazásban lesz részed, mely csurig van mai modern (?) gondolatokkal (nemek egyenlősége, odafigyelés, nem ártás, természetvédelem, a tanulás fontossága…) népiesen, olykor ízes humorral megfogalmazva.

Egyébként meg ők maguk is mondják:
Ki jó úton jár, kétkedik, mérlegel, meggyőződik. Nem hiszi, ez így van maradandón, az úgy van kétségbevonhatatlanul, mert mondták, rótták, kötötték érte az ebet, vagy mert „írva vagyon"


Máté Imre: Yotengrit 1.

Máté Imre: Yotengrit 1.

Az első kötetben ama hajdani magyarság szellemi értékeit adjuk vissza a nemzetnek, mely képes volt hont foglalni, és államot alapítani.

Hirdetés