ViRead értékelése


ViRead>!
Maggie Stiefvater: Lament – A Látó szerelme

Maggie Stiefvater művét ez alkalommal sem sikerült teljes mértékben a szívembe zárom.
Túl hosszú ideig volt túl sok dolog zavaros. Nem értettem például azt sem, hogy miképp kapcsolódik a könyv címe a tartalmához, vagy hogy mégis mi a fenét akarnak ezek a tündérek.
Szeretem azt, ha egy írónő elkalandozik a tündérekkel ebbe az irányba. Ha az alapból kedvesnek és varázslatosnak gondolt lényekről kiderül, hogy mindennek csak a fele igaz.
Midezek mellett nagyon lapos volt a könyv és vontatott. A cselekmény tyúklépéssel haladt előre és nem éreztem késztetést sem arra, hogy többet akarjak tudni.
Az első oldalakon úgy éreztem, hogy túl kevés százalékot kapott ez a könyv és még egy kis Kerstin Gier-es stílust is sikerült benne megfigyelnem, bár csak egy egészen kis ideig, de utána rá kellett jönnöm, hogy a többi olvasó nem is tévedett nagyot. A befejezés pedig egyenesen siralmas volt. Így, hogy a következő kötet nem is Deeről és Lukeról szól majd, ez nem is befejezés, hanem a történet elvágása volt.
Fogalmam sincsen róla, hogy mit tartogathat a többi rész, és talán egyszer, ha már kifogytam az ötletekből, vagy ha valami effélére vágyom, még az is előfordulhat, hogy elolvasom.


Maggie Stiefvater: Lament – A Látó szerelme

Maggie Stiefvater: Lament – A Látó szerelme

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Hát nem tudod, mi történik a Látóval, aki nem tud uralkodni a tündérnépen?

A mindössze tizenhat éves Deirdre Monaghan bámulatosan tehetséges zenész. Hamarosan rá kell azonban döbbennie, hogy Látó is – különleges tehetsége képessé teszi, hogy saját szemével láthassa a mágikus erejű tündéreket.

Deirdre egy szép napon váratlanul arra eszmél, hogy fülig beleszeretett egy Luke nevezetű titokzatos srácba, aki mintha a semmiből robbant volna be addig teljesen hétköznapi életébe. Ám a fiú iránta mutatott élénk érdeklődése egyszerű nyári románcnál talán sokkal sötétebb szándékot takar. Amikor felbukkan a színen Aodhan vészjósló alakja, aki a tündérkirálynő halált hozó parancsát hozza, Dee hirtelen a tündérvilág forgatagának kellős közepébe csöppen. Az érzelmektől fűtött hatalmi játszma kereszttüzében pedig ott áll Dee mellett komolytalan, ám végletekig hűséges legjobb barátja, James is.

Bár Deirdre azt kívánta, bárcsak ne várna rá még egy végtelenül unalmas nyár, talán mégsem egy több száz esztendős tündérkirálynővel vívott csata volt az, amire igazán vágyott.

Hirdetés