MortuusEst értékelése


>!
MortuusEst
Kati Kovács: Paprikás rapszódia

Eredetileg a hat éves lányomnak vettem azzal a szándékkal, hogy majd együtt lapozgatjuk. Egy tíz éves kislány nyaralásának története… biztosan neki való, olyan nagy baj biztosan nem lehet… aham. Az történet eleje meg is felelt a várakozásoknak. Félénk kislány, nem mer szólni, hogy pisilni kell… Aztán néhány oldal után valami olyan hihetetlen mindf*ck lesz belőle,(Na jó, mondjuk a rapszódiából sejthettem volna, hogy lesz hirtelen váltás) amit még sokáig emlegetni fogok. (A lányomnak nagyon tetszett az eleje, és nagyon sérelmezte, hogy bősz fejvakarás közben lebeszéltem róla, hogy együtt olvassuk tovább.)
Ha valahogy meg kéne fogalmaznom, hogy akkor ez mégis mit, valahogy úgy próbálnám ezt, hogy egy gyerekkori nyár emlékképeinek szubjektív-szürreális megragadása, meghökkentően erős vizuális világgal.


Kati Kovács: Paprikás rapszódia

Kati Kovács: Paprikás rapszódia

Kati Kovács sikeres finn képregényrajzoló. Nagyapja magyar volt, ám jelenleg Olaszországban él. Első magyar nyelvű kötete igazi csemege a képregénykedvelőknek. A nemzetközileg is ismert és számos díjjal elismert alkotó éppen első magyarországi élményeit öntötte a tőle megszokott szürreális formába ebben a kötetében. „Olykor két gyerekem nappali szundija alatt, de általában az éjszaka magányában paprikaízű gyökereimbe kapaszkodtam, hegedűhúrokat húztam-vontam belőlük, és tüzes, gyorstempójú rapszódiát nyekergettem szélnek egy gyerekkori emlékemről. Nem igazán vagyok muzikális, így a dallamok rajzokként szökkentek elő tushegyem alól.”

Hirdetés