Szilárd_Berke IP értékelése


Szilárd_Berke IP>!
Jim Butcher: Átokvihar

Fekete Kullgan gyors időutazást követően nagyvárosba költözik (konkrétan az alternatív Chicago-ba), felcsap démonokat levadászó/misztikus bűnesetek után szimatoló nyomozónak, és persze kalapot visel, továbbá kevesebbszer káromolja az isteneit, és kisatíroz pár varázslatot a Grimoire-jából. :D
Vannak itt (is) tündérek, amolyan Pampúros formátumban, csak kevéssé kiszámíthatatlanok/furák, dögös megbízó(nők), és akad elég baja a maffiával, saját varázsló „tanácsával” (akik természetesen gyűlölik a szabályszegőket, a különcködőket), de legfőképp egy sötét útra tévedt mágussal.
Szóval a cselekmény dinamizmusára nem lehet panasz, vér is folyik rendesen, pont, amennyi „kell”, és akad pár horrorba hajló jelenet (nem lesz belőle lovecrafti „weird”, de nem is ez a cél, vélhetően). Kétségtelenül van sajátos íze a karakternek és a világnak – biztosan olvasom majd a folytatásokat is. Most már csak annak kell gyorsan utána nézzek, ki volt előbb: Dresden vagy Kullgan. ;)

2 hozzászólás

Jim Butcher: Átokvihar

Jim Butcher: Átokvihar

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Elveszett dolgok megtalálása. Nyomozás paranormális ügyekben. Tanácsadás. Útmutatás. Mindezt észszerű árakon. Semmi szerelmi bájital, kimeríthetetlen erszény, mutatványok és egyéb szórakoztatás.

Ilyen szolgáltatásokat kínál Harry, történetünk hivatásos mágusa, szakmájának legjobb – khm, voltaképp egyetlen – képviselője. Nem, nem az a Harry kezdett ilyen karrierbe az iskola után. Ő Dresden, Chicago profi magánnyomozója.

Amikor természetfeletti gyilkosság történik a városban, a rendőrség hősünket riadóztatja az ügy megoldására. A „mindennapi” világ ugyanis valójában tele van különös, mágikus dolgokkal, és a legtöbbjük nem bánik kesztyűs kézzel az emberekkel. Amikor egy mágus kell ahhoz, hogy elkapjon egy… nos, akármit, olyankor lép be a képbe Harry.

Csak egy gond akad. Az üzlet finoman szólva sem túl jövedelmező. Így, amikor a rendőrség tanácsadásra kéri fel egy hátborzongató kettős gyilkossághoz, amit ráadásul fekete mágiával hajtottak végre, Harry szeme előtt táncot járnak a dollárok. De ahol fekete mágia van, ott fekete varázslót is találni. Innentől kezdenek a dolgok izgalmassá válni.


Az olvasó végigkövetheti a főszereplő fordulatokkal teli útját a Dresden-akták első kötetében, amelyben helyet kapnak bűntettek, paranormális kábítószerek, szerelmi gondok, lidércek és démonok is. Rock ’n’ roll.

Hirdetés