mate55  értékelése


>!
mate55 
Fredrik Backman: A hazavezető út minden reggel egyre hosszabb

„Térdre kényszerítve”. Szeretettel és érzékenységgel csomagolt sírás. Backman, elvittél egy utazásra, amelyen nem akartam részt venni. Egy csodálatos sétára három generáció albumába, ahol nincsenek fotók, csak emlékek. Egy olyan történetbe, ahol a szívem mosolygott, miközben a lelkem sírt. Egy olyan „műhelybe", ahol a kreativitás lenyűgöző ecsetével az öregedés kezelésének szelíd módját spoiler megfestetted. „Tettél egy csomót a torkomba.” spoiler


Fredrik Backman: A hazavezető út minden reggel egyre hosszabb

Fredrik Backman: A hazavezető út minden reggel egyre hosszabb

Noah életében különleges szerepet tölt be nagyapja, akivel nagyon hasonlítanak egymásra, és akivel minden beszélgetés egy új kalanddal ér fel.
Nagyapó már rettentően öreg. Olyan öreg, hogy a dolgok kezdenek elmosódni a fejében. Szeretett számjegyei, remek ötletei, egy sátor a szigeten, a képek a fiáról, az unokájáról, nagyanyó emléke. Mindezek gyönyörűséges, szívszorító képekben kavarognak agyának egyre fáradó tekervényeiben. Olyan, mint egy kihunyóban lévő csillag. Vagy egy különleges táj, amely lassan eltűnik a vastag hótakaró alatt.

Ez a kötet az emlékekről és az elengedésről szól. Azért született, hogy az írója megértsen bizonyos dolgokat. És mi, az olvasói is megérthetünk általa valamit. Valami fontosat a búcsúzásról. Mert ez a könyv búcsú és találkozás egyszerre.

Hirdetés