ppeva P értékelése


>!
ppeva P
Kiss Ottó: Ne félj, apa!

Kiss Ottó: Ne félj, apa! Nagy kislánykönyv

Tegnap séta közben bekukkantottunk Jancsival és az anyukájával a kerületi könyvtárukba. Ez volt Jancsi első könyvtárlátogatása, hat hónaposan. :)
Hát persze, hogy a lányommal rávetettük magunkat a gyerekkönyvekre. Gyorsan ki is kölcsönzött néhányat, köztük ezt is.
Ezt a könyvet én emeltem le a polcról, mert még jól emlékeztem a Csillagszemű Márió-ra, amit annyira szerettem. Beleolvastunk, és nagyon tetszett mind a kettőnknek. A lányom megnézte, hátha van ilyen kisfiúkönyvben is, de nem volt. Így hát ezt vittük haza.
Miközben néztük a foci vb-t*, közösen kiolvastuk a könyvet, egymás kezébe nyomva a kötetet, ha találtunk valami nagyon aranyosat. És találtunk, oldalról oldalra vándorolt a könyv ide-oda.

https://moly.hu/idezetek/703026 – náluk még szerencsére nem marad el a foci-vb, a Forma-1 se :) – sőt, apuka alig várja, hogy végre együtt nézhessék!


Kiss Ottó: Ne félj, apa!

Kiss Ottó: Ne félj, apa!

A ruhásszekrény tartalma, a porhó, vagy a szánkózás éppúgy varázslatos jelenség egy gyermek szemében, mint az öregedés és az elmúlás. A rácsodálkozás naivitásából sok szépség és humor fakad. Kiss Ottó legújabb gyerekversei egyszerű, hétköznapi megfigyeléseken alapulnak, főhőse lassan cseperedik, és a világ egyre szélesebbre tágul körülötte. Apa, Anya és a nagyszülők, a játékok, a természet, az élet és a halál is belefér ebbe a táguló világba.

"Amióta megszülettem, eléggé megváltoztam. De nemcsak én, apa is. Szegény nem tudja, hol lakik bennünk az álom, nem tudja, hová lesz a szivárvány a tócsa tetejéről, hogy porhóból nem lehet hóembert gyúrni, és nem tudja, milyen finom a habcsókos lecsó.
Ne félj, apa! Ezek csak versek. Pont olyanok, mint a mesék."

„Mindenki gyűjt valamit.
Én például sebeket gyűjtök a térdemen.
Már elég sok van.”

Hirdetés