WerWolf értékelése


>!
WerWolf
Burger István (szerk.): Galaktika 339.

Darrell Schweitzer: Varázslóvá válni (befejező rész) :
Nem olvastam el, mert az előző részekhez még nem volt szerencsém…majd idővel :)
Kovács Attila: Őrségváltás
Egy igazán könnyed, humoros sci-fi novella, amiben megvan minden, ami egy jó novellához kell. Nem mondom, hogy hibátlan, hiszen egy-két helyen azért nem koherens. Viszont ha nem akarunk túl szigorúak lenni és nem a tudomány felől közelítünk a témához, akkor kiváló szórakoztató írás.
Benedek Szabolcs: A zarándok
Ez a novella nem lett a szívem csücske, mert áthallások vannak más történetekkel, így újdonságot nem tartalmazott. A vége miatt mondhatjuk, hogy érdekes, de az írója más úton is eljuthatott volna a végkövetkeztetésig…
Orosz György: Egymás gyermekei
Orosz György inkább maradjon a stand-up-nál. A történetet már sokan feldolgozták, többek között a Szexmisszió című lengyel film is. Ráadásul sok az ellentmondás és maga a történet is darabos. Értem én, hogy a humor oldaláról szerette volna megközelíteni a dolgokat, de ez nem stand-up, hanem sci-fi…
R. J. Hendon: Világcsúcs
Hendon munkássága egyre jobban érdekel. A témák amiket feldolgoz, nem csak elgondolkodtatóak, hanem intő például is szolgálhatnak az embereknek. A Világcsúcs a közeljövőt tárja elénk, amikor a sportolók már csak doppingszerekkel képesek a dobogóra kerülni. Kérdés az, hogy mire hajlandóak azért, hogy ez meg is valósuljon? Milyen árat kell fizetni egy olimpiai aranyért. De nem kell ehhez a jövőbe ugranunk, hiszen egyre több fiatal sportoló áldozza fel az életét a sport oltárán.
Felméri Péter: Az utca embere
Egy rövid kis humoros novella, ismét a stand-up világából. Viszont ez itt működik és szórakoztat is. Bepillantást nyerhetünk az utcasöprők kegyetlen világába, ahol egy-egy kuka a munkahelyüket veszélyezteti :)
Maurice Baring: Vénusz
Egy kis retro sci-fi a XX. század elejéről. Bár vannak benne elavult elemek, mégis működni tud a történet, hiszen ha a Vénusz helyett egy másik bolygót helyettesítünk be, akár napjainkban is játszódhatna. Érdekes és olvasmányos novella.


Hirdetés