Zsoofia értékelése


Zsoofia>!
Audrey Coulthurst: Of Fire and Stars

Ó, a jó öreg YA fantasyk, avagy hogyan nem tudja megmenteni egy kivételesen jó főszereplőpáros a könyvet.

Mármint, a főszereplő két leányzó kapcsolata nem menti meg a könyvet. Klasszikus, jól megalapozott slow burn románc. Az olvasó láthatja, hogy miért van szükségük a másikra és miért szeretnek egymásba, szóval romantikus könyvnek elmegy. Legszívesebben így is értékelném, mert hogy a fantasy része szokásosan a legkisebb kreativitást is mellőzi, az mármár alap. Elementarista mágiáról van szó, az említett országok nagyrészt európai királyságokon alapulnak, meg van egy arabos jellegű, sivatagi törzses berendezkedésű valami. spoiler Volt egy jó gondolatmenete, hogy a két szembenálló állápontot, a hithűséget és a mágiabirtoklást egy tőre vezeti vissza, ami pozitív, de kevés. Egyéb világépítést nem kapunk, mert a jelenetek zömében lovagolni tanítjuk a főszereplőt (amivel semmi probléma, mert a szerző nagyon szeret lovagolni, és a szeretet és a szakértelem átjön, de akkor ne egy politikai sakkjátszma legyen az átívelő fő cselekmény).

Mivel fantasynak van elsősorban marketingelve, ezért kénytelen vagyok lepontozni, mert úgy csúnyán elvérzik, de románcként simán felpontoznám.


Audrey Coulthurst: Of Fire and Stars

Amazon
Amazon UK
Amazon DE
Book Depository
Könyvtár
Audrey Coulthurst: Of Fire and Stars

Betrothed since childhood to the prince of Mynaria, Princess Dennaleia has always known what her future holds. Her marriage will seal the alliance between Mynaria and her homeland, protecting her people from other hostile lands. But Denna has a secret. She possesses an Affinity for fire—a dangerous gift for the future queen of a kingdom where magic is forbidden.

Now, Denna must learn the ways of her new home while trying to hide her growing magic. To make matters worse, she must learn to ride Mynaria’s formidable warhorses before her coronation—and her teacher is the person who intimidates her most, the prickly and unconventional Princess Amaranthine (called Mare), sister of her betrothed.

When a shocking assassination leaves the kingdom reeling, Mare and Denna reluctantly join forces to search for the culprit. As the two work together, each discovers there’s more to the other than she thought. Mare is surprised by Denna’s intelligence and bravery, while Denna is drawn to Mare’s independent streak. Soon their friendship is threatening to blossom into something more.

But with dangerous conflict brewing that makes the alliance more important than ever, acting on their feelings could be deadly. Forced to choose between their duty and their hearts, Mare and Denna must find a way to save their kingdoms—and each other.