Barbiianyuja értékelése


Barbiianyuja>!
Leslie L. Lawrence: A megfojtott viking mocsara

Az író most Norvégiába visz el bennünket, s néha érezzük a nyirkos ködöt, vagy a mocsár poshadt szagát. Picit csalódtam, hogy rájöttem kit rejt a viking jelmez. Ez az első könyve Leslie L. Lawrence-nek, amelyben sikerült kitalálnom a gonosz figurák kilétét. Gulbrandsen egyszer egy bizonytalanított, s őt is besoroltam közéjük, de csak kb. egy oldal elejéig.
A történelmi háttér magával ragadott, s mindig rácsodálkozom, mennyi háttér tudás kell egy ilyen témájú, sztorijú könyv megírásához. Jó kikapcsolódás, pont megfelelő mennyiségű izgalom, kaland. Ennyi kell egy kikapcsolódós, nemgondolkodós hétvégéhez. Na, jó! Egy kis jégkrém azért még feldobta a napomat :D


Leslie L. Lawrence: A megfojtott viking mocsara

Leslie L. Lawrence: A megfojtott viking mocsara

Feltartotta a fejét, felemelte a szemmel láthatóan rozsdás kést és anélkül, hogy levette volna rólam a tekintetét, lassan, nyugodt kézmozdulattal végighúzta a torkán. Vicsorgott, majd fekete, iszaptól ragacsos ujjával a nyakamra mutatott.
Nem kellett sok ész hozzá, hogy megértsem: a következő alkalommal elvágja a gigám.
-Kicsoda maga? – kérdeztem halk, rekedt hangon, miközben vadul forgott a szemem, hogy megtaláljam végre elveszített stukkeromat.
Ekkor váratlan dolog történt. A fickó térdre roskadt, és könyörögve felém nyújtotta a karját.
– Harald… död…
Aztán olyan gyorsan pattant talpra, hogy ijedtemben a lámpát is kiejtettem a kezemből. Megragadta a nyakára kötött kötelet, és szemrehányó pillantással felém mutatta.
– Harald… död…
– Kicsoda… maga?
Angolul kérdeztem, bár tudtam, hogy kár a gőzért, úgysem érti.
A férfi szomorúan lecsüggesztette a fejét, és övébe dugta a kését. Aztán hátat fordított és anélkül, hogy meggyőződött volna róla, követem-e, az ingovány felé indult.
Mivel ebben a minutumban vettem észre a pisztolyom egy fűcsomó mellett, felkaptam, és utánavetettem magam.
– Állj!

Hirdetés