tonks értékelése


>!
tonks
Emily Murdoch: Ha megtalálsz

Ez a könyv többször is hazajött velem a könyvtárból, de most már nem volt pofám olvasatlanul visszakullogni vele, úgyhogy nekikezdtem, gondoltam 300 oldal egy hét alatt csak elfogy. Hát, elég volt rá egy nap is.
Hihetetlen mód olvastatta magát, nem ült le a történet egy pillanatra sem. Felkavaró, sokszor fájdalmas, ugyanakkor olyan reményteli is, hogy teljesen letaglózott az egész. Bevallom nem erre számítottam, okos a fülszövege és megtévesztően idilli az egyébként remek borító. Mondhatnám kicsit hatásvadásznak, mert bár az írónő nagyon jól írt sokszor (például kiemelkedik a Százholdas Pagonybeli élet), de néha átugrott részeket, amik még érdekeltek volna, a történetcsavarokból pedig mindent kifacsart, amit csak lehetett.
Egyáltalán nem bánom, hogy jövő héten már olvasottan viszem vissza a könyvtárba.


Emily Murdoch: Ha megtalálsz

Emily Murdoch: Ha megtalálsz

Vannak dolgok, amelyeket lehetetlen magad mögött hagyni…

Egy lepusztult lakókocsi egy nemzeti park végtelen erdősége mélyén. A hely, amit a tizenöt éves Carey az otthonának hisz. Csak a fák oltalmazzák őt és a húgát, Jenessát, miközben mentálisan beteg anyjuk hosszabb-rövidebb időre egyedül hagyja őket, mígnem egyszer csak végleg eltűnik az életükből. A lányokat az apjuk találja meg, és visszaviszi őket a gimik, a ruhák és a helyes fiúk zavarba ejtően sziporkázó világába.
Míg a hatéves Jenessa könnyen alkalmazkodik az új helyzethez, Carey-nek szembe kell néznie azzal, miért rejtette el őt az anyja tíz évvel ezelőtt egy erdő közepén. Mindeközben kísérti a múltja… a sötét múltja, amely megmagyarázza, miért némult el Jenessa már egy éve. Jobb lenne mindent elfelejteni és tovább lépni. De Carey jól tudja, közel kell tartania magához a húgát és még közelebb a titkot, mert ha kiderül, az veszélybe sodorhatja mindkettőjüket.

Emily Murdoch Arizonában él férjével és örökbe fogadott kutyáival. Napjait egy menedékhely üzemeltetésével tölti, ahol vágóhídról megmentett lovakkal és szamarakkal foglalkozik. Éjjelente gyertyafénynél ír, lejegyezve mindent, ami a nap folyamán megihlette. A Ha megtalálsz az első regénye.

Hirdetés