MHenimoly értékelése


>!
MHenimoly
Agatha Christie: Rejtély az Antillákon

Be kell vallanom, nem igazán olvastam még ezelőtt krimit. Viszont egy kihívás miatt keresgettem egy kicsit, és végül, mintha a sors akarta volna így, barátnőm a kezembe nyomta ezt a könyvet, hogy olvassam el, mert kíváncsi a véleményemre. Kezdetben kettős érzéseim voltak a könyvel kapcsolatban, hiszen teljesen más műfajról van szó, mint amit általában olvasok (fantasy, romantikus), de egyben izgatott lettem, hiszen csak kíváncsi az ember.
Kezdetben fura volt számomra az írónő megfogalmazása, hiszen nem ehhez szoktam, de egy idő után már nem is zavart a változás. Hihetetlenül tetszett, hogy nem volt túlságosan cselekmény gazdag, sőt, alig történt benne valami, de mégis úgy érzi az olvasó hogy pont elég. Az élmény, mikor oldalanként mást gyanúsítasz a könyvben szereplő gyilkossággal, majd kiderül, teljesen tévúton jársz, felemelhetetlen érzés. Olvasás közben nyugodtság árasztott el, bár lehet Miss Marple kedves, barátságos személyisége volt rám ilyen hatással. A kidolgozott szereplők miatt, teljesen családiassá vált a hangulat, és még a gyilkost sem igazán tudtam „hibáztatni”. Nem túlzottan szeretem az olyan fajta könyveket, ahol nagy részletességgel mutatják be a helyszínt. Örülök, hogy itt sem lett túlzásba véve. Egyszerűen tökéletes elolvasni akár egy stresszes nap után, hiszen engem például teljesen megnyugtatott. Hatalmas élmény volt. Rájöttem, nehéz krimiről értékelést írni úgy, hogy ne spoilerezzen az ember.


Agatha Christie: Rejtély az Antillákon

Agatha Christie: Rejtély az Antillákon

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

– Van kedve megnézni egy gyilkos fényképét? – kérdezte a szederjes képű Palgrave őrnagy. Ám Miss Marple még nem is válaszolhatott, amikor a háta mögül közeledő léptek zaja hallatszott…
Csodálatosan ragyog a Karib-tenger azúrkéksége fölött a nap, gondtalanul sütkéreznek a strand meleg fövenyén az Arany Pálma-szálló vendégei, aki pedig színvonalasabb szórakozásra vágyik, kedvére tanulmányozhatja a nyugat-indiai szigetek egzotikus állat- és növényvilágát, mint az elválaszthatatlannak tűnő baráti négyesfogat: a higgadt, jó modorú Edward és Evelyn, meg a hangos Greg és a vidám Lucky. Este zene szól, hangulatvilágításnál táncolnak a párok: a szálloda újdonsült ifjú tulajdonosai, Tim és Molly nem kímélik a fáradságot, ha vendégeik kényelméről van szó.
És mégis…?
És mégis. Rejtély az Antillákon! Avagy: ki elégelte meg a szószátyár őrnagy szűnni nem akaró történeteit…? Kinek volt az útjában a szép fekete Victoria? ki zavarja meg a békés nyaralók éjszakai álmát…?
Rejtély az Antillákon!
De sebaj: mindenkit megnyugtathatunk – Miss Marple fölött eljárt az idő, de a bájos öreg hölgy mégsem hagyja magát. Kötögetés, csevegés, némi kis finom hallgatózás – és a rejtély nem marad örökre Rejtély!

Hirdetés