encus625 P értékelése


>!
encus625 P
Bartos Erika: Budapest titkai

Bartos Erika: Budapest titkai Érdekességek nevezetes épületekről

A könyvtárban bukkantam erre a szép albumra. Ki volt téve az ajánlások közé és bár nem akartam féltégla nehézségű könyvet akkor éppen cipelni, de mégsem tudtam otthagyni.
Ez az első könyvem a szerzőtől. Meglepő volt számomra az előszóban említett építészmérnöki diplomája. (Fel nem foghatom, hogy miért kell akkor butyuta lábnélküli állatokról meséket rajzolnia, amikor ilyen szépeket is tud, lásd pl. a borítót – spoiler)
A könyvben az általa kedvesnek talált épületek és a turisták legfőbb bp-i célpontjai szerepelnek sok-sok képpel. Kevesebb benne a szöveg a képnél, de ez szerintem így van rendjén. Feltűnően sok komolyzenéhez köthető épület kapott helyet a könyvben, ez is jelzi, hogy a szerző szereti a zenét is.
Rengeteg apró kis érdekesség is van a könyvben, irodalmi, komolyzenei utalások, esetleges bélyegmegjelenések, stb. Kedvet kaptam ahhoz, hogy a nyári szabadságunk egy részét azzal töltsem, hogy bejárjuk ezeket az épületeket és mindazokat, amiket eddig nem láttunk a fővárosból.
Tetszetős könyv, ajándékba, otthoni lapozgatásra is kiváló!

>!
338 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631256239 · Illusztrálta: Bartos Erika

Bartos Erika: Budapest titkai

Bartos Erika: Budapest titkai

Bartos Erika Budapest titkai című könyve páratlan ajándék mindazoknak, akik Budapesten élnek, vagy a fővárosba látogatnak, és megérinti őket a város atmoszférája. Az album egyesíti a tudományos igényességet a laikus olvasó tájékoztatásával, a történeti dokumentációt a szórakoztató irodalommal, az épületek szabatos leírását pedig saját rajzaival és olyan lenyűgöző felvételekkel illusztrálja, amelyeket az olvasó másutt még nem láthatott. Külön érdeme a kötetnek, hogy nemcsak a szerző által kiválasztott huszonnyolc épületet mutatja be, hanem közvetlen környezetüket is ezzel a szokásos épületismertetések műfaját fejleszti tovább.
Bartos Erika, aki a Bogyó és Babóca sorozatával vált ismertté és kedveltté, most a felnőtteket lepi meg egy mesés Budapest-könyvvel. Az a szeretet, ami ismert karitatív tevékenységében is megnyilvánul, most épített környezetünk felmutatásában érhető tetten.

Dr. Meggyesi Tamás DSc. professzor emeritus, Ybl- és Széchenyi-díjas építészmérnök, az MTA doktora, a BME Építészmérnöki kar, Urbanisztika tanszék tanára

Hirdetés