pveronika értékelése


>!
pveronika
Brigid Kemmerer: Letters to the Lost

Szeretem az olyan könyveket, amelyek amellett, hogy aranyosak, fontos témákat is érintenek. Ez sem volt kifejezetten könnyű történet, mégis képes volt megmelengetni a szívemet.

Miután Juliet egy baleset során elveszíti édesanyját, úgy érezi, hogy az egész világa omlik össze. A temetést követően az egyetlen, amivel még közel tudja magát érezni az anyukájához, az az, amikor leül a sírja mellé, és leveleket ír neki a mindennapjairól. Juliet édesanyja egy terepfotós volt, aki főleg háborús zónákban készített fényképeket. Régen, amikor távol volt, akkor is mindig leveleken keresztül tartották a kapcsolatot Juliet-el. Azonban a hatalmas gyász közepette talált biztonság, amit a levelek nyújtanak, azonnal semmibe vész, amikor egy nap Juliet észreveszi, hogy az édesanyjának írt egyik levelére valaki választ írt. A lány felháborodottan visszaír a szemtelen idegennek, ami így egy kettejük közötti levelezéssé, majd emailezéssé alakul át. Kiderül, hogy benne és az ismeretlen levelezőtársban több a közös, mint gondolnák, és a gyász mindkettejükön örök sebet ejtett.

Egy nap alatt elolvastam ezt a könyvet, annyira aranyos és magával ragadó volt. Nagyon tetszett a könyv felépítése az emailekkel és üzenetekkel, és az írónő is nagyon jó stílusban ír. A szereplőket megkedveltem, mindketten összetett karakterek voltak, bár néha kicsit haragudtam rájuk, és olykor szívesen megráztam volna Declant, hogy szedje már össze magát. :) Declan egyébként egy olyan srác, akit mindenki messziről kerül, és akit egy múltban elkövetett hiba miatt mindenki megbélyegez anélkül, hogy ismernék az okokat. Az ő legjobb barátja Rev nagyon jó mellékszereplő volt, és alig várom, hogy olvashassam a következő részt.

Összességében bár talán nem volt tökéletes, de nekem tényleg nagyon tetszett ez a történet, amely igencsak fontos témákat boncolgatott. Szó volt benne veszteségről, barátságról, gyászról, és skatulyákról. Úgy láttam, hogy az írónőnek jelentek már meg könyvei Magyarországon, így bízom benne, hogy egyszer ezt a történetet is láthatom majd a polcokon, mert biztos vagyok benne, hogy ahogy külföldön is, úgy itthon is sok olvasó szívébe találna utat. Én mindenképpen ajánlom! :)

2 hozzászólás

Brigid Kemmerer: Letters to the Lost

Brigid Kemmerer: Letters to the Lost

Juliet Young always writes letters to her mother, a world-traveling photojournalist. Even after her mother's death, she leaves letters at her grave. It's the only way Juliet can cope.
Declan Murphy isn't the sort of guy you want to cross. In the midst of his court-ordered community service at the local cemetery, he's trying to escape the demons of his past.
When Declan reads a haunting letter left beside a grave, he can't resist writing back. Soon, he's opening up to a perfect stranger, and their connection is immediate. But neither Declan nor Juliet knows that they're not actually strangers. When life at school interferes with their secret life of letters, sparks will fly as Juliet and Declan discover truths that might tear them apart.

Hirdetés