Laura_bookworm értékelése


Laura_bookworm>!
J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve

Már olyan régen el akartam olvasni ezt a könyvet. Igazából kisebb koromban kimaradt az életemből, és teljesen elfelejtettem, hogy ez amúgy egy olyan „kötelező olvasmány” nálunk, könyvmolyoknál Az élet viszont nem hagyta, hogy ne olvassam el ezt a fantasztikus művet, ugyanis a Jedlik Ányos fizikaverseny országos eredményeinek kihirdetésén a nyeremény az 5. helyezetnek egy Harry Potter és a Bölcsek köve c. könyv volt. Gondoltam elolvasom, ha már ez a nyeremény. És tetszett :D. A beleolvasásból az lett, hogy leültem a fotelomba és olvastam…Egyszer csak arra figyeltem fel, hogy már a felét kiolvastam :D. Úgyhogy megszereztem a 2. és a 3. részét is.
Izgalmas történet. Örülök, hogy végül el kezdtem olvasni. Ki ne akarna varázsló, vagy boszorkány, esetleg luxen ;) vagy bármi földöntúli lény lenni.


J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve

J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve

Harry remegő kézzel megfordította a küldeményt. A borítékot lezáró piros viaszpecsétet címer díszítette: oroszlán, sas, borz és kígyó vettek körül egy nagy R betűt.

Harry Potter még csak hallani sem hallott Roxfortról, amikor a Privet Drive 4-es számú ház lábtörlőjére elkezdenek sorban hullani a levelek. A zöld tintával címzett és piros pecséttel lezárt sárgás pergameneket azonban gyorsan elorozza rémes nagynénje és nagybátyja. Harry tizenegyedik születésnapját egy hatalmas, bogárszemű óriás, Rubeus Hagrid zavarja meg, és elképesztő híreket hoz: Harry Potter varázsló, és felvételt nyert a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolába. Ezzel elkezdődik egy hihetetlen kaland!

Hirdetés