Riszperidon P értékelése


>!
Riszperidon P
Neil Gaiman – Terry Pratchett: Elveszett próféciák

Neil Gaiman – Terry Pratchett: Elveszett próféciák Agnes Nutter boszorka szép és pontos próféciái

Érdekes volt a viszonyom ezzel a könyvvel. Először, olyan bő fél, éve fogtam bele. Aztán, olyat tettem, amit csak nagyon ritkán szoktam, félbehagytam. Egyszerűen nem ment, pedig nagyon nagy reményekkel álltam hozzá. Annak ellenére, hogy szeretem az angolt humort, inkább terhelt a dolog, minthogy megnevettetett volna.
Aztán megint sikerült kézbe vennem, és mint kiderült, olyan 5-6 oldalt kellett volna még bírnom annak idején, mert egyből magába szippantott a dolog. Többször röhögtem hangosan, fogtam a fejem, hogy ez a két ember együtt mennyire nemnormális tud lenni, ha összeeresztik őket! :D Úgy, hogy mindeközben a könyv nagyon mély, és elgondolkodtató témákat is feszeget, komoly mondanivaló is rejlik mögötte.
A szereplőket egytől-egyig szerettem, külön kedvencet tudnék említeni? Hmm, talán Crowley.
Többször előjött a könyvben az, amit én személy szerint nagyon tudok kedvelni. Amikor úgy utalnak dolgokra, hogy kell, hogy legyen hozzá valami háttértudásod, vagy egy kis általános műveltséged, és amikor tudod. hogy ez így működik, azt, amiről viszont nem hallottál, elkezded lelkesen felkutatni.
Szóval, hogy elsőre miért nem voltunk jóban, nem tudom, mert második nekifutásra nagyon jó haverok lettünk.

7 hozzászólás

Neil Gaiman – Terry Pratchett: Elveszett próféciák

Neil Gaiman – Terry Pratchett: Elveszett próféciák

Isten hét nap alatt teremtette a világot.
Az Ördög meg hét nap alatt elpusztíthatja azt… már ha sikerül neki.

Ismerkedjünk meg Adammel, az Antikrisztussal, akit elcseréltek, az Apokalipszis Négy Motorosával, akik bőszen igyekeznek beteljesíteni az Armageddont, egy démonnal és egy angyallal, akik szívesen megakadályoznák ezt, valamint Anatéma Apparáttal, aki bizonyíthatóan boszorkány, és a kezében ott a kulcs, de még nem tudja ezt, ráadásul üldözőbe vette az újjáalakult Inkvizíció…

Ez lenne tehát az Útikalauz az Armageddonhoz Terry Pratchett, a méltán híres Korongvilág-regények írója, és Neil Gaiman, az Amerikai istenek, Anansi fiúk, Coraline, A temető könyve és Csillagpor című regényekkel számos irodalmi díjat nyert szerző tollából. Az Elveszett próféciákból 2019-ben sorozatot készítettek Michael Sheen, David Tennant és Jon Hamm főszereplésével; a könyvet az olvasó új szerkesztésben, felújított kiadásban tartja a kezében.

Hirdetés