HoneyMimoza értékelése


>!
HoneyMimoza
Pierce Brown: A káosz évei

Huha, azt a ****, egy újabb kis csodát kaptam.

Megmondom őszintén: az előző részek annyira eseménydúsan teltek, annyira faltam az oldalakat, hogy kb csak végigrohantam az egészen, a könyvek elérték céljukat, de totális megemésztésükre képtelen voltam. Ez a rész viszont lassít a tempóval, ami nekem felüdülés volt! Ez pedig az új szemszögeknek köszönhető. Amiktől eleinte féltem, de óriási ötlet és újítás volt Brown részéről, amit csodálatosan használt fel a történet továbbvitelére. Mindegyik „új” karakter/szemszög egyedi és varázslatos és vérlázító, mert ők koppintanak a tökéletesség és tündérmeseszerűhappyendek orrára. Annyi elgondolkodtató koncepció és kérdés feszül egymásnak, amik azért ott lebegtek a korábbi részekben is, de itt már a mi arcunkba is bele lett loccsantva.

Szóval szarveretesen jó eszközökkel, szarveretesen jól felépített eseménysorozat figyel itten. Ha ilyen szinten hozzá továbbra is az író, akkor még többet kérek!!!


Pierce Brown: A káosz évei

Pierce Brown: A káosz évei

A Vörös lázadás-trilógia hőseként felemelkedett Darrow-t mostanra sokféle néven ismerik bolygószerte. Van, aki apának hívja. Más felszabadítónak. Megint más hadvezérnek. S vannak, akik Aratónak. Ő azonban mindennek ellenére ismét fiatal fiúnak érzi magát, miközben nehéz szívével a sápadt kék bolygó felé zuhan vörös páncéljában, hatalmas seregével. A háború tizedik, Darrow életének harminckettedik évében járunk.

Egy évtizeddel ezelőtt Darrow volt annak a forradalomnak a hőse, amitől azt remélték, hogy majd felszabadítja a Társadalmat. Béke és szabadság helyett azonban végtelen háború dúl a világokban. Darrow-nak ezért egy újabb, elkeseredett küldetésre kell most indulnia, mellyel kockára tesz mindent, amiért eddig harcolt. Továbbra is hisz abban, hogy megmenthet mindenkit, de vajon képes lesz-e arra, hogy közben ne változzon át borzalmas szörnyeteggé?
A különböző bolygókon átívelő útját ráadásul olyan új szereplők fonják körbe, akik örökre megváltoztatják a sorsát: egy menekülttáborból érkező vörös lány, aki olyan életet kap, amiről álmodni sem mert; egy megtört szürke ex-katona, akinek a galaxis legnagyobb értékét kell ellopnia akár az élete árán is; és egy kitaszított arany trónörökös, aki mentorával vándorol a csillagok közt, siratva azt a világot, amit Darrow eltörölt, de bízva a visszatértében.

Míg a Vörös lázadás-trilógia egy univerzum végét örökítette meg, A káosz évei egy új kezdetének az első krónikája. A New York Times bestsellerszerző Pierce Brown új ciklusa ismét bukásról és felemelkedésről szól, ám ezúttal népszerű hőse mellett új szereplőket is megismerhetünk ebben az epikus történetben, ami új izgalmaival és emlékezetes jeleneteivel méltó folytatása Darrow küzdelmének.

Hirdetés