Málnika  értékelése


>!
Málnika 
Maggie O'Farrell: Utasítások hőhullám idejére

Már nagyon rég olvastam családregényt, az Utasítások hőhullám idejére pedig ráébresztett, mennyire hiányzott. Riordanék mind szerethető jellemek, tele titkokkal, amelyek szép lassan napvilágra törnek, miután apjuk, Robert váratlanul nem megy haza az újságostól egyik reggel. A gyerekek (sőt az unokák is) visszatérnek a szülői házba, majd Írországba, hogy megtalálják a rejtélyesen eltűnt, korábban a kiszámíthatóság mintaképének tartott apjukat. Közben Monica, Aoife és Michael Francis is megküzd saját nehézségeivel és mázsás súlyú titkaival. Kedvencem a család fekete báránya, Aoife lett, aki gyerekkorától kezdve nagy horderejű dolgot takargat, még saját családja elől is. A szerethető karakterek pedig lebilincselő stílussal társulnak.


Maggie O'Farrell: Utasítások hőhullám idejére

Maggie O'Farrell: Utasítások hőhullám idejére

1976 júliusát írjuk, és London egy hőhullám szorításában vergődik. Hónapok óta nem esett, a kertek zsúfolásig vannak levéltetvekkel, a víz egy közkútból folyik, Robert Riordan pedig közli a feleségével, Grettával, hogy lemegy a sarokra újságot venni. De nem jön vissza.
Robert keresése hazahozza Gretta gyermekeit – két elhidegült nővért és egy válás szélén álló fivért, akiknek mind más-más elképzelése van arról, hogy hová mehetett az apjuk. Egyikük sem gyanítja, hogy esetleg az anyjuknak lehet rá olyan magyarázata, amelyet még most sem tud velük megosztani.

Maggie O’Farrell öt korábbi regény, a Miután elmentél, A szeretőm szerelme, a Somerset Maugham-díjat nyert A köztünk lévő távolság, a The Vanishing Act of Esme Lennox és a Costa-regénydíjas A kéz, amely először fogta az enyémet szerzője. Edinburgh-ban él.

Hirdetés