encus625 P értékelése


>!
encus625 P
Carola Dunn: Daisy és a jégbe fagyott Don Juan

Nem egy magasröptű könyv ez, de a borító árulkodik róla. Bár elvileg Daisynak kontya van, szóval nem tudom ki van a borítón…
Az alapsztori jó, egy vidéki kastélyba érkezik egy nemesi gyökerekkel rendelkező lány, aki cikket akar írni a kastélyról. Épp másnap találják meg az egyik vendéget a vízbe fúlva. A nyomozóval a kezdetekkor kialakul a kémia. Aztán a nyomozás rész már elég unalmas, a megoldás meg egyszerűen csak semmilyen.
Talán a következő rész jobb lesz, mert ebből a sztoriból többet is ki lehetett volna hozni.

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2014
334 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633831984 · Fordította: Alföldi Zsófia

Carola Dunn: Daisy és a jégbe fagyott Don Juan

Carola Dunn: Daisy és a jégbe fagyott Don Juan

Daisy Dalrymple igen figyelemreméltó ifjú hölgy, aki újságírói munkát vállal, hogy függetlenségét biztosítsa – ez bizony meglehetősen szokatlan lépés egy vikomt lányától 1922-ben. Első megbízatása épp karácsonykor a Wentwaterek úri birtokára vezérli, ahol összegyűlik az egész család. A kellemes együttlétet hívatlan vendég, a „faragatlan tuskó” hírében álló Lord Astwick megjelenése zavarja meg, akire egy reggel a birtok tavának jegébe fagyva találnak rá – nyilvánvalóan nem baleset, hanem gyilkosság történt. A helyszínre érkezik a Scotland Yard vonzó felügyelője, Alec Fletcher, aki a nyomozás idejére a segédjévé fogadja Daisyt. Valamennyi családtag gyanúsított, a gróftól egészen az unokájáig. A nyomozás során fény derül Astwick bárdolatlan viselkedésének következményére, és ez újabb gyilkossági indítékokat tár fel a Wentwater-birtokon. A szemfüles Daisy leleplezi a gyilkost, a családtagok többségét lenyűgöző megoldással áll elő, és felmerül egy jövőbeni regényes kaland lehetősége is.

Carola Dunn elbűvölő sorozatának szép és okos, de minden lében kanál főszereplője lépten-nyomon hullákba botlik, akárcsak M. C. Beaton tökéletlen, ám annál megnyerőbb hősnője, Agatha Raisin. Daisy és Agatha rokon lelkek, akik minduntalan a legelképesztőbb kalandokba és bűnügyekbe keverednek – az olvasók nagy-nagy örömére.

Hirdetés