Manawydan értékelése


>!
Manawydan
Elizabeth Chadwick: Az oroszlános címer

Felemelő volt olvasni a korai középkori Angliàról. Ezzel a korszakkal valahogy mindig az erőt, a becsületet és a méltósàgot kapcsoljàk össze. Bàr ezen tulajdonsàgok nem igazân jellemezték Földnélküli Jànos személyét, de a körülötte élőket annâl inkàbb. Milyen szerencsés egy ilyen kiràly és az orszàga. William Marshalròl szòlt ez a történet, akinek az adott szò és hűségeskü nem csak elvont, légbekiàltott fogalom. Következetesen kitartott a törvenyes uralkodo mellett, még úgyis hogy sajat fiàval került szembe és egy fél kontinenssel. Nagyon tetszett Isabelle karakterének àbràzolàsa. Régen olvastam történelmi regényt, ilyen jól megîrtat pedig mégrégebben. Szép volt a befejezés: egy szép életút méltó vége.


Elizabeth Chadwick: Az oroszlános címer

Elizabeth Chadwick: Az oroszlános címer

Korhű részletek, érzelmi drámák – egy lovag életre kel!

William Marshal lovag hűsége és vitézsége elnyeri méltó jutalmát: a királyi család engedélyt ad neki, hogy feleségül vegye a gyönyörű és gazdag örökösnőt, Isabelle de Clare-t.

Richard király halálával azonban vége a házaspár idilli életének. János, a király öccse lép trónra, aki elkobozza Marshal földjeit és túszul ejti fiait. A viszontagságok keservesen próbára teszik William és Isabelle házasságát. Hogyan döntsön William? Maradjon hű az uralkodóhoz és esküjéhez, vagy lázadjon fel?

Az események sodrásában egyre nehezebb helyzetekben találja magát, ám Isabelle, a bátor, éles elméjű asszony végig férje mellett áll, és osztozik sorsában. Együtt néznek szembe mindazzal, amit a jövő tartogat családjuk számára.

Az oroszlános címer a második regény A legnagyobb lovag után, William Marshal sorsáról. A két regény külön is olvasható és élvezhető.

Lenyűgöző, csodaszép és igaz történet… Mintha magam is William Marshallal együtt élném át a cselekményt. Gazdagabb lett tőle az életem."
Richard Lee, a Historical Novel Society alapítója

„Elizabeth Chadwick pontosan tudja, miként írjon meggyőző és lenyűgöző történelmi egényt.”
Marina Oliver

„Jelenleg a legnagyobb író a középkori történelmi regények műfajában.”
Historical Novel Review

Hirdetés