Riszperidon P értékelése


>!
Riszperidon P
Raana Raas: Hazatérők

Egy csodás, nagyszerű, megható, felemelő regényfolyam végére értem. Nagyon nem mostanában olvastam, de annak ellenére a sorok megírásához készülve megint elkap az a furcsa, csodás-szomorú érzés, ami végigkísért a sorozat elolvasása során, és rendkívüli örömmel tölt el, hogy a részese lehettem!
Egy ideig húztam az olvasását, mert nem akartam a végére érni. Rendkívül megérintett és magával ragadott ez a világ, és a három főszereplő története, akik rengeteg viszontagságon mennek keresztül egy újbóli jobb, szebb élet reményében.
Rettentően ritkán érint meg úgy regény, hogy könnyes a szemem olvasás közben, de itt több kötetnél is sikerült ezt összehoznia az írónőnek!
Néha mondjuk azt, amit Judy kapott az élettől, már túlzásnak éreztem. Fele ennyi is bőven elég lett volna szegények.

És akkor kezdjük egyből vele. Judy. Egy megszeppent, magányos, esetlen, nem túl szép kislányból, egy gyönyörű, kemény, okos és erős nővé fejlődött, akit annak ellenére, hogy egy ideig csodás élete volt, utána csapások sorozata érte. Az elejétől az egyik kedvenc fő karakterem volt a háromból, és ez a negyedik kötet végére csak erősödött.

Giin. Őt is szerettem az elejétől kezdve. Hiába volt az elején kicsit mogorva, volt nagyon magas az érzelmi gátja, szép lassan kibontakozott a valódi, igencsak komoly érzelmekkel rendelkező férfi, aki a családjáért bármikor tűzbe ment volna, sőt, nem csak, hogy ment volna, ment is. Rendkívül nagyszerű ember, szintén sok megpróbáltatással.

Yaan. Eleinte leginkább ő lógott ki nekem a sorból. Az első kötetben kifejezetten hidegen hagytak a dolgai, sokszor voltam úgy vele, hogy haladjunk már. A második kötetre kicsit változott a helyzet, de még az sem volt az az eget rengető típus. Majd jött a harmadik rész, és onnantól kezdve az ő történetének a fonala is magával ragadott. Hatalmas jellemfejlődésen ment át, amin a harmadik kötet vége felé csak sikerült megint csorbát ejtenie rajta. De ezt csak a saját értékrendem és világlátásom miatt. Viszont a negyedik rész mindent elfeledtetett velem, nagyszerű emberré cseperedett a kis Yaan.

Tartottam a könyv végétől, mert aki olvasta a sorozat csak egy részét is, tudja, hogy az írónő nem bánik kegyesen a szereplőkkel. Hogy mi lett a sorsuk? Hogy végül mindenki hazatér-e? Olvasd el, és megtudod!

Kedves @Eta, köszönöm neked, és neked is még egyszer @ViraMors, hogy megismertettél vele!


Raana Raas: Hazatérők

Raana Raas: Hazatérők

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Yaan bebörtönzése után a Csillagunió hódításai megrekedtek ugyan, a küzdelmeknek azonban még nincs vége. Judy megtudja, hogy fia súlyos beteg, és kétségbeesetten veti magát a gyógymód megtalálását célzó kutatásba, mely végül messzebb sodorja otthonától, mint valaha álmodta volna. Az Oderut hosszas habozás után belép a háborúba, fővezérnek Giint szeretnék megnyerni, ő azonban felesége betegsége miatt nem akar közügyekkel foglalkozni. Amikor végül újra fellángolnak a harcok, Yaannak ismét szembe kell néznie az övéivel – de saját magával is számot kell vetnie.