Kókuszka  értékelése


>!
Kókuszka 
Maggie O'Farrell: Utasítások hőhullám idejére

Egy nyugdíjas családapa, belefáradva a céltalanságba, egy reggeli újság vásárlásból nem tér haza. A mama, a melodráma specialistája összetrombitálja gyermekeit. Michael Francis, két gyermek apukája, házassága válságban. Monicanak, aki nem szeretne saját gyermeket, nevelt lányaival gyűlik meg a baja. A legkisebb lány, Aoife nem ismeri fel a betűket, de bevallani nem meri. Most pedig újra együtt a család. Apró buktatók, régi sérelmek, titkok, emlékfoszlányok kerülnek felszínre. Mindezt az írónő olyan érzelmekkel átszőve adja át, mely teljesen elvarázsolt.


Maggie O'Farrell: Utasítások hőhullám idejére

Maggie O'Farrell: Utasítások hőhullám idejére

1976 júliusát írjuk, és London egy hőhullám szorításában vergődik. Hónapok óta nem esett, a kertek zsúfolásig vannak levéltetvekkel, a víz egy közkútból folyik, Robert Riordan pedig közli a feleségével, Grettával, hogy lemegy a sarokra újságot venni. De nem jön vissza.
Robert keresése hazahozza Gretta gyermekeit – két elhidegült nővért és egy válás szélén álló fivért, akiknek mind más-más elképzelése van arról, hogy hová mehetett az apjuk. Egyikük sem gyanítja, hogy esetleg az anyjuknak lehet rá olyan magyarázata, amelyet még most sem tud velük megosztani.

Maggie O’Farrell öt korábbi regény, a Miután elmentél, A szeretőm szerelme, a Somerset Maugham-díjat nyert A köztünk lévő távolság, a The Vanishing Act of Esme Lennox és a Costa-regénydíjas A kéz, amely először fogta az enyémet szerzője. Edinburgh-ban él.

Hirdetés