Rodwin értékelése


>!
Rodwin
Terry Pratchett: Hölgyek és urak

Hölgyeim és Uraim, a színpadon újra köszönthetjük Sir Terry Pratchett-et!
A színpadon pedig teljes valójukban megfordulnak, azok a bizonyos Hölgyek és Urak. Továbbá feltűnnek főbb szerepekben, az elmaradhatatlan, kotnyeles boszorkányok, varázslók a fővárosból, a Könyvtáros díszkíséretében, egy törpe kaszanova, akinek azt sem szabad elhinni, amit kérdez.
Mellék szerepekben, a Korongvilág legkeményebb macskája, Lancre bátor népe, tündérek, az utánozhatatlan néptánccsoport. és a vas.
E sorok olvasása után láthatjuk, hogy csak egy szokásos Pratchett agymenéssel állunk szemben, a jó értelemben.
Lancre-ben nagy vigadalom készül, a király lakodalmára, még a nagy Ankh-Morpork-ból is érkeznek a süveges varázslók. De mint általában a Korongon, már az ide útjuk sem zajlott zökkenőmentesen, az esküvőről nem is beszélek. Ugyanis felbukkantak a gonosz tündérek…..!
Pratcehett-et olvasni mindig felüdülés, úgy ír, hogy észre sem veszem az oldalakat. A humorát pedig nagyon imádom, de ezzel talán így vagyunk mind, akik a könyveit szeretjük.
Az író éve lesz számomra, ez már a harmadik könyv tőle idén, és még hol az év vége. Nem tudok dönteni, hogy ez volt-e a jobb, vagy a boszik előző kalandja. Mindenesetre ezt is kedvenccé avattam. Egyelőre ez eddig a kedvenc alsorozatom. Igaz még csak kettőbe kóstoltam bele.
A lancrei néptáncoscsoportról egy élmény volt olvasni, még könyvben nem láttam ennyiszer leírva a Pék szót. :)
Casanuda pedig egy zseniális hódító, a próbálkozásain mindenesetre, nagyokat mosolyogtam. A Könyvtárost pedig ugye nem kell magyaráznom, ő bárkit levesz a jellemével.
Hamarosan újra találkozunk Sir!
Úúk!

>!
Delta Vision, Budapest, 2007
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639679108 · Fordította: Farkas Veronika

Terry Pratchett: Hölgyek és urak

Terry Pratchett: Hölgyek és urak

A TÜNDÉREK VISSZATÉRTEK – DE EZÚTTAL NEM CSAK A FOGAIDAT AKARJÁK…

Wiharvész Anyó és apró boszorkányköre most igazi tündékkel kerül szembe.

Beköszöntött nyárközép – azaz a mi világunkon Szent Iván – napjának éjjele.
Ám nincs idő álmokra…

A darabban szerepet kapnak még törpék, varázslók, trollok, néptáncosok és egy orangután, valamint vérpatakok és rengeteg hollári-hó.

Hirdetés