pveronika értékelése


>!
pveronika
Mariana Zapata: From Lukov with Love

Azt szeretem Mariana Zapata könyveiben, hogy ugyan egy nagy lélegzetvételre van szükség, ahhoz hogy nekivágjak ezeknek a röpke 500-600 oldalas köteteknek, de a végén mindig úgy érzem, hogy annyira megérte! Terjedelmében ez a könyv sem volt rövidnek mondható, ellenben annyira lebilincselő volt, hogy csak úgy pörögtek a lapok a kezeim között, és a végén olyan szomorú lettem, hogy máris vége lett. Imádtam!

A történet főszereplője Jasmine, akinek egészen kicsi korától kezdve a jégkorcsolya jelentett mindent. 26 évesen azonban karrierjének mélypontján találja magát, ugyanis bár hiába küzdött, eddig sem tudott nagy eredményeket felmutatni, de miután korcsolya partnere egyik napról a másikra cserben hagyja őt, még a szezont is kénytelen kihagyni. Mindenki azt gondolja, hogy a következő lépés a lány számára a visszavonulás, de Jasmine-t nem olyan fából faragták, aki feladja, ezért minden egyes nap megjelenik a jégcsarnokban, és kitartóan gyakorol.

A többszörös világbajnok és olimpiai bajnok Ivan Lukov nevét mindenki ismeri a műkorcsolya világában. Jasmine is minden nap a Lukov csarnokba jár edzeni, és minden egyes nap Ivan eredményei és transzparensei nevetik őt szembe. Jasmine közel sincs úgy elájulva a világbajnoktól, mint mindenki más, hiszen gyerekkora óta ismeri őt, és enyhén szólva sem sikerült soha megtalálniuk a közös hangot. Ivan húga, Katerina gyerekkoruktól kezdve Jasmine legjobb barátnője volt, így a lány rengeteg időt töltött az évek során a Lukov család köreiben. A helyzet az, hogy sem Ivan, sem Jasmine nem egy könnyű természet, sőt talán ők a világ két legmakacsabb embere. Éppen ezért nem is érhetné nagyobb sokként a lányt, amikor Ivan és az edzője felkéri őt, hogy a szezon erejéig legyen Ivan partnere, egy esetleges világbajnoki címet is kilátásba helyezve. Bár Jasmine és Ivan olyanok, mint tűz és víz, a lány úgy dönt, hogy egy ekkora lehetőséget nem utasíthat vissza, és bármennyire is nehéz lesz elviselnie az arrogáns világbajnokot, mindent meg fog tenni a győzelemért…

Minden szereplő nagyon a szívemhez nőtt, nem csak a főszereplők, de a mellékszereplők is, akiknek egy részét az írónő Dear Aaron című könyvében már megismerhettük. (Jasmine a Dear Aaron főszereplőjének, Ruby-nak a húga, és a történet kb. 7 évvel a könyv befejezése után veszi fel a fonalat. Jó volt velük újra találkozni. :)) Bevallom, először kicsit nehéz volt megszoknom, hogy Ivan és Jasmine úgy viselkednek egymással, mint az öt évesek, de egyébként nagyon szórakoztatóak voltak, és sokat mosolyogtam a szócsatáikon. :) Természetesen idővel az egymáshoz való viszonyuk is változott, és ezáltal nagyon szép ívet tudott leírni a kapcsolatuk, arról nem is beszélve, hogy Ivan Lukov a könyv végére teljes elrabolta a szívemet. Az írónő stílusát még mindig imádom, bár egy kicsit húzhatna a belső monológokból és vívódásokból, akkor talán az oldalszámok is egy kicsit emészthetőbbek lennének, de ahogy az első sorokban is említettem, végül számomra ez a sok-sok oldal is kevésnek bizonyult.

Összességében tényleg imádtam, és alig tudtam letenni, annyira érdekelt, hogy hogyan alakul Ivan és Jasmine küzdelme az idő és az esélyek ellen. Nekem ez az eddigi kedvencem az írónőtől, és mindenkinek őszintén ajánlom!

7 hozzászólás

Mariana Zapata: From Lukov with Love

Mariana Zapata: From Lukov with Love

If someone were to ask Jasmine Santos to describe the last few years of her life with a single word, it would definitely be a four-letter one.

After seventeen years—and countless broken bones and broken promises—she knows her window to compete in figure skating is coming to a close.

But when the offer of a lifetime comes in from an arrogant idiot she’s spent the last decade dreaming about pushing in the way of a moving bus, Jasmine might have to reconsider everything.

Including Ivan Lukov.

Hirdetés