No_Exist értékelése


>!
No_Exist
Pierce Brown: A káosz évei

Sokat gondolkodtam azon, hogy tudnám finoman kifejezni a csalódottságom, de végül nem találtam semmi használhatót. Már a Hajnalcsillag értékelésemben is kifejtettem, hogy mennyire aggódom amiatt, hogy Pierce Brown Cassandra Clare szindrómába esik, és sajnos A káosz évei nem győzött meg azzal kapcsolatban, hogy érdemes volt folytatni a sorozatot.
A négy szemszögből, egy teljesen felesleges, a másik kettő nem érintett mélyen, főleg a tini drámás részek. Istenem, Lyriát és Lysandert lapáttal ütném annyira irritáltak, előbbi egy női Darrow, utóbbi egy hülye kis p_cs aki miután látott egy p_ncit azonnal a f_rkával kezdett gondolkodni. Utáltam minden egyes jelenetét, azért meg pláne ami miatta történt.
Darrow fejezetei úgy ahogy tetszettek, sajnos sokat felejtettem már az első három rész olvasása óta, ezért sok szereplőről azt se tudtam kicsoda, csak annyi volt meg, hogy valahonnan ismerni kéne őket és sajnos maga a történet sem volt valami eseménydús.
Az egyetlen dolog ami tetszik a könyvben az Darrow megismerése mások által, én most konkrétan ott tartok, hogy nem tudom eldönteni, hogy ki a jó és ki a rossz, kinek az oldalán is kell most állnom? Részemről ez mentette meg a könyvet, meg az a kb.: 50-60 oldal amiben történt is valami említésre méltó.
Pierce Brown azt mondta, hogy bár ez a könyv folytatása az eredeti trilógiának azok is élvezhetik akik nem olvasták az előző könyveket, mert egy kerek különálló történetként is megállja a helyét. Ezért én hű maradok magamhoz és ahogy a Vörös lázadást 3 csillaggal értékeltem ennek sem adok többet és csak remélem, hogy a következő könyvekkel úgy fejbe leszek kólintva, mint korábban. Egyébként meg Pierce Brown továbbra is fantasztikusan ír és nagyon nagyon bízom abban, hogy lesz bátorsága kiszakadni ebből a világból még mielőtt túlságosan beszippantja.


Pierce Brown: A káosz évei

Pierce Brown: A káosz évei

A Vörös lázadás-trilógia hőseként felemelkedett Darrow-t mostanra sokféle néven ismerik bolygószerte. Van, aki apának hívja. Más felszabadítónak. Megint más hadvezérnek. S vannak, akik Aratónak. Ő azonban mindennek ellenére ismét fiatal fiúnak érzi magát, miközben nehéz szívével a sápadt kék bolygó felé zuhan vörös páncéljában, hatalmas seregével. A háború tizedik, Darrow életének harminckettedik évében járunk.

Egy évtizeddel ezelőtt Darrow volt annak a forradalomnak a hőse, amitől azt remélték, hogy majd felszabadítja a Társadalmat. Béke és szabadság helyett azonban végtelen háború dúl a világokban. Darrow-nak ezért egy újabb, elkeseredett küldetésre kell most indulnia, mellyel kockára tesz mindent, amiért eddig harcolt. Továbbra is hisz abban, hogy megmenthet mindenkit, de vajon képes lesz-e arra, hogy közben ne változzon át borzalmas szörnyeteggé?
A különböző bolygókon átívelő útját ráadásul olyan új szereplők fonják körbe, akik örökre megváltoztatják a sorsát: egy menekülttáborból érkező vörös lány, aki olyan életet kap, amiről álmodni sem mert; egy megtört szürke ex-katona, akinek a galaxis legnagyobb értékét kell ellopnia akár az élete árán is; és egy kitaszított arany trónörökös, aki mentorával vándorol a csillagok közt, siratva azt a világot, amit Darrow eltörölt, de bízva a visszatértében.

Míg a Vörös lázadás-trilógia egy univerzum végét örökítette meg, A káosz évei egy új kezdetének az első krónikája. A New York Times bestsellerszerző Pierce Brown új ciklusa ismét bukásról és felemelkedésről szól, ám ezúttal népszerű hőse mellett új szereplőket is megismerhetünk ebben az epikus történetben, ami új izgalmaival és emlékezetes jeleneteivel méltó folytatása Darrow küzdelmének.

Hirdetés