Kovács_Cintia_2 értékelése


Kovács_Cintia_2>!
Vavyan Fable: Vészbejárat

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Erős közepes. Ha nincs más, akkor el lehet vele tölteni az időt. De ez alatt az idő alatt nem csak az olvasást kell érteni. Hanem azt is hogy megszokod a szóhasználatot. Ami hol szórakoztató, hol idegesítő, de egy biztos. Egy hét éves hajléktalan kisfiú aki galambnak néz egy papagájt nem használ ilyen bonyolult, nyakatekert mondatokat és szavakat. Ja, és ha már itt tartunk, a papagájt nem ismeri meg, de a zsiráfot, meg Boticelli munkásságát meg igen. Roppant hiteles. A parakopóság szerintem gáz, és olyan mintha nem lenne elég ötlet vagy fantázia egy rendes krimi-szál kidolgozásához. Kyra pedig mármár annyira hú de egyedi és mindennel szembenálló akar lenni, hogy ettől lesz a szememben egy multi-kulti pitsa.
Egy-két alkalommal elcsípett jópofa duma és a kisebb esetek amikhez kimentek Vis Majorék, ez érdemel nálam egy kevés csillagot. Szerintem el kellett volna dönteni, hogy nagy és komoly ügyeket az írónő Kyráéknak, vagy tényleg kis pórzsaruk maradnak, mint ahogy a karakterek állítják magukról és akkor egy sokkal erősebb történetet lehett volna csiszolni. A sok kliséből amit Fablétól tanultam, vissza is adnék egyet: „aki sokat markol, keveset fog”.


Vavyan Fable: Vészbejárat

Vavyan Fable: Vészbejárat

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Vis Major és Kyra Emett, a Fertő City utcáin járőröző zsarupáros megest lendületben. Mindketten azt remélik karácsony közeledtével némileg alábbhagy a bűnözés a pszicho városban, és egymással is foglalkozhatnak valahára. Végképp szakíthatnak vagy ölelődzhetnek; összeköltözhetnek, esetleg megfojthatják egymást. Ám nem csak ők érzik furcsául magukat. A mitikusan behavazott, vakítóan teliholdas, ünnep előtti éjszakák másokat is megbolondítanak. Sorozatgyilkos tombol az utcákon. Bús pasasok vetik magukat a folyóba a Halálpillérről. Válófélben lévő nő indul a férje ügyvédjéhez, csőre töltött flintával. Ámoklovas vágtázik a körúton. Bérgyilkos nők végeznek áldozatukkal, majd lelövik az arra járó zsarukat is. Maffiások élik világukat. Nincs nyugalom, áhitat. Akció akciót követ. Ők pedig éjhosszat gonosztevőket kergetnek, olykor mezítláb is. Szépségátalakító plasztikai verésekben részesülnek, Kyra sajátos mikulással konfrontál. A cinikus Vis Major ezt merészeli mondani: A szerelem abszolút keresztényies dolog. Házasság formájában magában hordja a büntetést is. Zaklatott életvitelük közepette még egy talált gyermekkel, a kutyával, a papagájjal, valamint önnön vágyaik tisztázásával is törődniük kellene. Míg nem késő.