KönyvParfé értékelése


>!
KönyvParfé
Bosnyák Viktória: És most hogy festek?

Bosnyák Viktória: És most hogy festek? Az egyszínű kaméleon

Hihetetlenül édes történet, szerintem ez egy nagyon aranyos mesére sikeredett. Gyakorlatilag kedvesen megfogja a gyerekek kezét és azt mondja, olvass sokat, mert irtó jó móka, és sokkal több leszel tőle. Emellett Bosnyák Viktória „tanmeséje” arra is rávilágít, hogy minden problémára létezik megoldás. Egy biztos… irigylem Licsi mérhetetlen optimizmusát és segíteni akarását.
A bájos illusztrációkat Rippl Renáta varázsolta a lapokra. Puha pasztell színű világot álmodott meg a történethez, melyek nagyon jól illenek hozzá. A játékosság mellett figyelt a gegekre is, az abszolút kedvenc a Pöttyös Pannit és az Ózt olvasó Kamill képe, aki először piros és fehér pöttyösre változik, majd kék és fehér csillagok jelennek meg a külsején. Ez abszolút kicsapta a cukiságmérőmet!

Bővebben: http://konyvparfe.blog.hu/2018/05/03/bosnyak_viktoria_r…


Bosnyák Viktória: És most hogy festek?

Bosnyák Viktória: És most hogy festek?

Ti is szerettek bújócskázni? Bosnyák Viktória legújabb könyvének főhőse, Kamill, a kis kaméleon is boldogan bújócskázna Licsivel, a makival és a többi kaméleonnal, de van egy kis bökkenő: Kamill nem tud színt váltani! A leleményes Licsi mindenféle trükköt bevet, hogy segítsen a barátján. A megoldás azonban nem ilyen egyszerű. Vajon mi a titok nyitja? És mi köze a színváltásnak a mesékhez és az olvasáshoz?
A KönyvTárs-sorozatban megjelenő és Rippl Renáta színpompás rajzaival illusztrált kötetben hasznos tippeket is találsz, ha saját kaméleont készítenél, vagy magad kevernél ki színeket.

Hirdetés