agi452 értékelése


>!
agi452
Pierce Brown: A káosz évei

Ismét visszatértem Arató világába! És milyen jó volt!!! A Vörös lázadás trilógia immár saga-vá nőtte ki magát, hiszen Pierce Brown újabb könyvvel lepett meg bennünket Darrowról, társairól és ellenségeiről. A 4. rész 10 évvel a Hajnalcsillag történései után kezdődik. Itt jegyzem meg, akinek van ideje, érdemes felfrissítenie emlékeit a szereplőkről, színekről és Házakról, mert az író annyi, de annyi információval áraszt el bennünket már a kezdetektől, hogy képben kell lenni. Én csak úgy belevágtam a negyedikbe, így egy kis időbe telt, mire felvettem a fonalat.
Ez a rész merőben más, mint az eddigiek. Míg az eddigi három könyv cselekményeit Darrow szemszögéből ismerhettük meg, addig a negyedikben mindjárt négy szemszöget is kapunk! Darrow mellett három, a történet szempontjából fontos szereppel bíró karakter szemén keresztül láthatjuk a világot, ahol még mindig dúl a háború, és akik bizony mondhatni, nem szimpatizálnak Darrow-val. Pierce mesterien bánik a szavakkal, szinte éles pengék a papíron! A történet nem ül le, hajt bennünket végig a fejezeteken, és bizony van, hogy tépjük a hajunkat egy-egy fejezet végén, mert úgy, de úgy fejezi be… aztán jön a következő karakter szemszöge. Mi pedig tűkön ülve várjuk, hogy visszatérjünk az előzőhöz. De nem is! Hiszen a másik karaktert is lógva hagyjuk a fejezet végén! Mit művel velünk az író??? Áh, imádom!
A regény mit sem vesztett komorságából, sőt, inkább még sötétebb, még véresebb, még kétségbeejtőbb helyzetben kell helyt állniuk a karaktereknek. Szimpatikus húzás volt az írótól, hogy Arató árnyoldalait is megmutatja, beleláttat a lelke, belső pokla legmélyébe, szinte megkérdőjelezteti velünk, hogy vajon helyes-e minden, amit tett, tehetett. És vajon megtett-e mindent, amit lehetett és kellett? Egyszerűen brilliáns a regény! Letehetetlen, magával ragadó, és egyértelműen látszik, nem véletlenül nyerte el az író a Goodreads szavazásokon az összes első helyet a maga kategóriájában és évében mindhárom esetben! Nem kétséges, hogy bármit is ír, arannyá válik a kezei alatt. Olvassátok! Szeressétek!


Pierce Brown: A káosz évei

Pierce Brown: A káosz évei

A Vörös lázadás-trilógia hőseként felemelkedett Darrow-t mostanra sokféle néven ismerik bolygószerte. Van, aki apának hívja. Más felszabadítónak. Megint más hadvezérnek. S vannak, akik Aratónak. Ő azonban mindennek ellenére ismét fiatal fiúnak érzi magát, miközben nehéz szívével a sápadt kék bolygó felé zuhan vörös páncéljában, hatalmas seregével. A háború tizedik, Darrow életének harminckettedik évében járunk.

Egy évtizeddel ezelőtt Darrow volt annak a forradalomnak a hőse, amitől azt remélték, hogy majd felszabadítja a Társadalmat. Béke és szabadság helyett azonban végtelen háború dúl a világokban. Darrow-nak ezért egy újabb, elkeseredett küldetésre kell most indulnia, mellyel kockára tesz mindent, amiért eddig harcolt. Továbbra is hisz abban, hogy megmenthet mindenkit, de vajon képes lesz-e arra, hogy közben ne változzon át borzalmas szörnyeteggé?
A különböző bolygókon átívelő útját ráadásul olyan új szereplők fonják körbe, akik örökre megváltoztatják a sorsát: egy menekülttáborból érkező vörös lány, aki olyan életet kap, amiről álmodni sem mert; egy megtört szürke ex-katona, akinek a galaxis legnagyobb értékét kell ellopnia akár az élete árán is; és egy kitaszított arany trónörökös, aki mentorával vándorol a csillagok közt, siratva azt a világot, amit Darrow eltörölt, de bízva a visszatértében.

Míg a Vörös lázadás-trilógia egy univerzum végét örökítette meg, A káosz évei egy új kezdetének az első krónikája. A New York Times bestsellerszerző Pierce Brown új ciklusa ismét bukásról és felemelkedésről szól, ám ezúttal népszerű hőse mellett új szereplőket is megismerhetünk ebben az epikus történetben, ami új izgalmaival és emlékezetes jeleneteivel méltó folytatása Darrow küzdelmének.

Hirdetés