Vác_nembéli_István_fia_istván értékelése


>!
Vác_nembéli_István_fia_istván
Pierce Brown: A káosz évei

Kicsit szorongva kezdtem neki.Féltem hogy csak egy újabb felesleges folytatás lesz, főleg 600 oldalon.
Na szerencsére nem így lett , nagyon jól elkapta a fonalat, izgalmas és kelőképen kemény folytatást sikerült összehozni, hiába nyertek elvileg a jók de a béke és nyugalom nem jött el a birodalomban.
Vannak még javában olyanok aki vissza szeretnék hozni a régi világot, vagy csak bosszúra vágynak és ezért képesek megint lángban és vérbe lobbantani az egész galaxist .
Van itt minden harc, árulás, cselszövés de legfőként kő kemény politika . Olvasás közben azon gondolkodtam hogy kinek is szurkoljak igazán mert ebben a kötetben nem volt senki igazán jó vagy rossz .


Pierce Brown: A káosz évei

Pierce Brown: A káosz évei

A Vörös lázadás-trilógia hőseként felemelkedett Darrow-t mostanra sokféle néven ismerik bolygószerte. Van, aki apának hívja. Más felszabadítónak. Megint más hadvezérnek. S vannak, akik Aratónak. Ő azonban mindennek ellenére ismét fiatal fiúnak érzi magát, miközben nehéz szívével a sápadt kék bolygó felé zuhan vörös páncéljában, hatalmas seregével. A háború tizedik, Darrow életének harminckettedik évében járunk.

Egy évtizeddel ezelőtt Darrow volt annak a forradalomnak a hőse, amitől azt remélték, hogy majd felszabadítja a Társadalmat. Béke és szabadság helyett azonban végtelen háború dúl a világokban. Darrow-nak ezért egy újabb, elkeseredett küldetésre kell most indulnia, mellyel kockára tesz mindent, amiért eddig harcolt. Továbbra is hisz abban, hogy megmenthet mindenkit, de vajon képes lesz-e arra, hogy közben ne változzon át borzalmas szörnyeteggé?
A különböző bolygókon átívelő útját ráadásul olyan új szereplők fonják körbe, akik örökre megváltoztatják a sorsát: egy menekülttáborból érkező vörös lány, aki olyan életet kap, amiről álmodni sem mert; egy megtört szürke ex-katona, akinek a galaxis legnagyobb értékét kell ellopnia akár az élete árán is; és egy kitaszított arany trónörökös, aki mentorával vándorol a csillagok közt, siratva azt a világot, amit Darrow eltörölt, de bízva a visszatértében.

Míg a Vörös lázadás-trilógia egy univerzum végét örökítette meg, A káosz évei egy új kezdetének az első krónikája. A New York Times bestsellerszerző Pierce Brown új ciklusa ismét bukásról és felemelkedésről szól, ám ezúttal népszerű hőse mellett új szereplőket is megismerhetünk ebben az epikus történetben, ami új izgalmaival és emlékezetes jeleneteivel méltó folytatása Darrow küzdelmének.

Hirdetés