Bajnoczianna  értékelése


>!
Bajnoczianna 
Darren Shan: A pokol pereme

Ez a történet teljesen más mint az első könyv. Más a hangulata amitől nekem detektív történetre emlékezetet, ettől kicsit jobb lett. A kardinális egészen új megvilágításba mutatta be az író, rengeteg új dolgot tudtam meg róla ebben a regényben.
Az új fő szereplő nekem nagyon tetszett, mivel itt szó szerint egy igazi férfit ismerhettem meg a saját hibáival együtt. A kardinálishoz fűződő kapcsolata egészen más megvilágításban helyezte ezt a történetet. Jó pörgős regény amit szívesen olvastam el.


Darren Shan: A pokol pereme

Darren Shan: A pokol pereme

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A Városban a Kardinális az úr, Al Jeery pedig személyes testőrségének egyik rendíthetetlen oszlopa. Egy nap titokzatos gyilkosság történik a Város legelőkelőbb szállodájában, és Al legnagyobb meglepetésére a Kardinális rá bízza az ügy felderítését.

A nyomozás során váratlan felfedezést tesz, ami a végsőkig próbára teszi a hűségét. Egy olyan szörnyű rejtély részesévé válik, amihez a holtaknak, a város inka ősapáinak, a teljhatalmú Kardinálisnak és a már-már misztikus hírű bérgyilkosnak, Paucar Waminak is köze van.

Wami egy árnyékba burkolózó, rejtélyes alak, aki akkor öl, amikor csak kedve tartja, láthatóan nem kell tartania semmiféle megtorlástól. Al hamarosan rájön, hogy sokkal több a közös vonása Wamival, mint ahogy azt valaha is képzelte…

A pokol pereme Darren Shan első felnőtteknek szánt sorozatának, a Város-trilógiának a második kötete. Egy utópisztikus thriller és egy vérfagyasztó horror elsőrangú keveréke, olyan hátborzongató olvasmány, amely még az erős idegzetűeket is próbára teszi.