dianna76 P értékelése


>!
dianna76 P
Diószegi Ágnes: Porcicák

Meglepődtem amikor végre ráleltem a könyvtári polcon erre a könyvre. Egy átlagos méretű könyvre számítottam, s közben kaptam egy zsebkönyvet.
A tartalmi szövegből nem derül ki igazán miről is szól a történet. Így meglepetés ért, hogy mindjárt az elején kényes és fájó téma került terítékre. Aztán azt hittem végig erről fog szólni a könyv. Egy kis emlékezésről.
Osztom az előttem szólók véleményét, mely szerint túl sok mindenbe belekapott a szerző, miközben kevés dolog volt, amit be is fejezett. A tetűs rész pl. nagyon semmit mondó lett. Mivel kezelte le a fejét? Hogyan? Mi történt aztán? Mit szólt a többi gyerek? Lett-e csúfolódás belőle? Szóval itt rengeteg kérdés merülhet még fel. Ez csak az egyik téma volt, ami kurtán-furcsán véget ért. Mindenből adagol egy-két mondatot, aztán a gyermekben felmerülő ezer kérdést válaszolja meg a szülő. Ilyennek éreztem ezt a könyvet. Ezzel talán nincs is semmi baj, mert jó alap mindez egy-egy beszélgetésre. Csak ez egyetlen könyvbe belesűrítve túl tömény. A másik, hogy nem tudtam eldönteni a korosztályt, akiknek felolvasható. Volt olyan szövegrész, amihez kicsinek éreztem mondjuk egy óvodást. A könyvecske záró részében visszakanyarodunk oda, ahonnan elindultunk. Ez tetszett, melengette a szívemet. Szóval látok én ebben a könyvben sok jót, csak egy kicsit másként kellett volna összeállítani. Egy cseppet tovább kellett volna vinni egyes részek történetét.
Az illusztrációk nem a legtetszetősebbek, de egy komoly témákat ecsetelő könyvhöz megfelelnek.

>!
zEtna, Zenta, 2017
56 oldal · ISBN: 9788684339890

Diószegi Ágnes: Porcicák

Diószegi Ágnes: Porcicák

A gyermekkor misztikus-mágikus világában gyökerezik Diószegi Ágnes olvasmányos, hiteles hangon megszólaló meséje, amely a rázós témákat sem megkerülve mindennapjaink történéseit, időszerű helyzeteit tükrözi.

Hirdetés