Trixi_Adzoa P értékelése


>!
Trixi_Adzoa P
Bill Bryson: Majdnem minden rövid története

Ebből a könyvből, vagy inkább ennek a mintájára kellene az iskolában a természettudományokat tanítani. Annyi érdekes dolog van a világon, amiről az ember lánya sosem tanul, pedig itt az élő példa, hogy érdemes lenne!
Nagyon élvezhető, és emészthető formában adja elő Bryson – tényleg – majdnem minden történetét. Sok érdekes, új információval lettem gazdagabb, és sok olyat olvastam, amit régen tanultam, de már nem igazán emlékeztem rá. Mindenkinek csak ajánlani tudom, akit egy kicsit is foglalkoztat az emberek, és a Föld létezése, milyensége.
Mellesleg egy csomót vihogtam itt-ott. Két új kedvencet avathattam az életemben: a szén atomot, és a fehérjéket. Meglehetősen mókás, hogy mind aranyifjak, és szinte válogatás nélkül mindenkivel összeállnak :D
https://moly.hu/idezetek/392748
https://moly.hu/idezetek/940086
Viccet félretéve, akadtak még új kedvencek a könyvnek hála: pl. vörös törpék (csillagok), nyálkagombák (élőlények), és régi kedvenceket is újraavathattam, mint pl. Einstein vagy Mengyelejev. Mennyi nagy koponya élt már a világon! Bár egy lehetnék közülük…


Bill Bryson: Majdnem minden rövid története

Bill Bryson: Majdnem minden rövid története

Bill Bryson nagy fába vágta a fejszéjét. Olyan dolgokról mesél, amelyek a legtöbb embert általában halálra untatják: geológiáról, kémiáról és részecskefizikáról. Megtalálja a módját, hogy felkeltse még az olyan olvasó érdeklődését is, akit soha nem érdekeltek a természettudományok. A könyv elsősorban nem is arról szól, hogy mi az, amit tudunk, hanem, hogy honnan szereztük tudásunkat. Honnan tudjuk, mi van a Föld közepében, mi az a fekete lyuk és hogy hol voltak a földrészek 600 millió éve? Hogyan jöhetett rá valaki ezekre a dolgokra?

Hirdetés