ejucus értékelése


>!
ejucus
Babos Eszter: Otthonos bábok – Bábos otthonok

Nagyon tetszik a könyv, mivel a bábozás minden részét bemutatja. Vannak benne báb készítési tippek, sőt a foglalkozásokon elhangzó mondókák is helyet kaptak! Külön élmény, hogy mi közvetlenül Eszterhez járunk a Bábos mesekuckóra, így a mondókák gyakorlásánál mindig eszembe jut: vajon Eszter hogy is csinálta? ….


Babos Eszter: Otthonos bábok – Bábos otthonok

Babos Eszter: Otthonos bábok – Bábos otthonok

A bábjáték a jelen művészete. Az alkotás ezer szálon kapcsolódik megálmodójához, annak környezetéhez. Először el kell képzelni, azután megvalósítani, és miközben dolgozunk, rengeteget tanulunk az anyagok természetéről, önmagunkról és egymásról. Akinek van belső képzelőereje, az és csak az lesz majd később képes önálló gondolatokra és önálló döntésekre, és neki lesz majd képessége mindezek megvalósítására.

Megkerülhetetlen feladat tehát gyermekeink képzelőerejének, önismeretének és önbecsülésének fejlesztése a játék, az alkotás öröme által.

Babos Eszter könyve közös játékra és alkotásra hívja az olvasót. Közös alkotásra buzdítja a szülőket, pedagógusokat úgy, hogy segítséget, vezetőt ad a kezükbe. Kiváló ötletek tárháza a mesék választásához, a bábok elkészítéséhez.
Dr. Józsa Éva

Hirdetés